lørdag 27. juli 2019

Lørdag 27. juli

En litt grå morgen men ble klarere og varmere etter hvert. En god frokost med en kald og god smoothie!

Lech kom innom med de som skal fuge om bassenget etter vi har dratt. Jeg må kjøpe inn 18 kg med epoksy fugemasse. Den finnes nå i en Thai versjon på Home Pro hvor prisen har blitt mer normal. Pris på 1 kg er 299 Baht. For 5 kg epoksy fugemasse fra Weber må en over 2 000 Baht. For arbeidet vil de ha 18 000 Baht. Dette må ordnes før jeg drar.

1. Bassenglys
Siden bassenglysene (1) har begynt å avslutte sin lysende karriere, scootret vi ned til Pool-butikkene ved det nye lyskryset på vei til Pranburi. Der endte vi opp hvor de opprinnelig ble kjøpt, for 2 år siden! Det er også bare 2 år siden sist bassenget ble fuget om også. Der fikk vi høre at det sitter en o-ring i lampene som må skiftes hver 6 måned! Lampene har ikke blitt rørt på 2 år så jeg antar at vann kan ha kommet inn. Da er det bare å begynne å skru løs lampene og sjekke om vann har kommet inn. Etter å ha skrudd av den ene (2, 3) og inspisert den, var det ikke en dråpe vann å finne! Det er med andre ord et dårlig kinaprodukt.
2. Tørt på innsiden
3. Diodene ser også ok ut




Så var det historien om kjøp av ny scooter. På det første stedet, der scooteren opprinnelig ble kjøpt, fikk jeg en pris på 39 000 Baht i går. I dag var tonen en annen. Scooteren var plutselig 9 år gammel! Jeg fortalte at det kan ikke stemme det er en 2013 modell, som betyr 6 år. Ikke mulig å få dette korrigert. Kjørte derfra til neste Honda dealer i retning Index men nærmere. Pris på ny scooter her var på 179 000 Baht


4. Nesten i mål
Der ville de gi 35 000 Baht bare ved å se på "grønne boka". Det er det nærmeste en kommer vognkort her i Thailand. Pris på ny scooter 172 000 Baht. Kjørte derfra i første runde men kjørte tilbake da dette var det beste tilbudet vi fikk. Da begynte kjøpsprosessen og det meste var signert da jeg fikk en mobil i hånda, det var sjefen. Han var tydelig på at det beste som kunne gis for den gamle scooteren var 20 000 Baht! 

Der falt denne avtalen i grus. Kjørte derfra og innom en annen Honda forhandler nærmere sentrum og på samme side som Win (tidligere Winner). Der ble vi godt mottatt og uten annen vurdering enn den grønne boken, ble det antydet fra 30 000 Baht og høyere. En mekaniker må sjekke den. Plutselig kom selgeren med et forslag. Kanskje den gamle scooteren kunne selges til en som selger brukte scootere og motorsykler? Ho kjente noen bak 7-11 ved jernbanen/rundkjøringen. Kjørte dit og etter hvert fikk jeg en ny telefon i hånda. Det var en som snakket bra engelsk og vi endte opp med en pris på 31 000 Baht. Da var min gamle traver fra 2013 solgt! 

Kjørte tilbake og fikk en kvittering på 31 000 Baht som blir trekt ifra når jeg skal betale den nye scooteren. Pris på ny der var på 172 000 Baht. Det nye nå er at jeg må på imigration for å få meg et papir som viser at jeg kan kjøpe en motorsykkel. Tidligere har det vært nok å vise frem passet eller det Thailandske førerkortet. Det firma som kjøpte den gamle scooteren måtte vist også ha kopi av pass og visa. Da var det å reise til kjelleren på Market Village for å kopiere opp pass og visa. Det koster 4 Baht per ark i sort/hvit. Stakk innom de som kjøpte scooteren med en kopi av pass og visa. Da er salget over for min del.

Hjemme ble det laget noe lunsj basert på restene fra taco-måltidet i går kveld.

Avtalte med Charles at vi tar oss en tur til Art Village i kveld klokke 18. Dit kjørte vi tidlig slik at vi også fikk tid til å spise middag på Steak - en thairestaurant på den andre siden av veien for Art Gallery/Village. Der fikk vi alle en god middag av kylling og gris. Tilbake på Art Gallery i god tid før åpningen klokken 19. Der fikk vi servert drikke, men når de begynte å prate rundt 19:30, ble det aldri stopp. Den ene etter den andre skulle prate om ett eller annet og vi listet oss ut bakveien noe før 20, uten at utstillingen enda hadde blitt åpnet. Vi får heller stikke innom en annen ettermiddag.

En overraskele i sengen (5):
5. en skøyer på puta


Vel hjemme ble det å gjøre klart for golf i morgen, og finne en passende film å se på.