fredag 13. juli 2018

Fredag 13. juli

I dag var det å komme seg opp og være ferdig med frokosten til de kom mannsterk for å inspisere taket, finne lekkasjer. Det er spesielt over carporten hvor det har vært lekkasje lenge, og ingen har funnet noen løsning. Det er slekta til Jod som er i støtet nå. Etter en inspeksjon på hele taket var det flere sprekker hvor regnvann kan komme inn. Har fått en pris på 5000 Baht for hele taket. 
1. En av ristene som skal skiftes til rustfritt stål
Alle 5 ristene for overløpsvann (1) skal skiftes til rister i rustfritt stål. Det vil komme på den nette sum av 2000 Baht pr. stk. Der er totalt 5 stykker av de og alle har litt ulike størrelser.

Deretter skal pumpehullene over septiktankene(2)
2. Pumpehullene over septiktank
skiftes til rustfritt stål. De lokkene er nå i hvit plast og varer bare noen få år før de må skiftes. Nå er de vanskelig å oppdrive med samme dimensjon og gjenger.

Deretter skal de også fikse to flisoverganger (3). Dette var helt i orden for 3 - 4 år siden da hele plassen ble fliset opp på nytt.

3. Loddrett flising en utfordring
Til slutt skal luken over vanntanken (4) erstattes med en i rustfritt stål med mulighet for å låse av.
4. Lokk over vanntank

Til og med Lech tok en runde for å rense og vaske bassenget i dag (7). Det ble også oppdaget en sprekk i pumpehuset (5).
5. Sprekk i pumpehus
Det betyr at selve pumpen må skiftes. Sprekk i plast er vanskelig å tette på en slik måte at det holder over lengre tid. Det var også et ønske om å mure opp en liten dørstokk slik at ikke vann fra utsiden rant inn i pumpehuset (6).
6. Det må mures opp en dørstokk


7. Rensing av pool
8. Avgiftsoblat
Hvert år må alle motor-kjøretøy inn til kontroll og betale avgift. I fjor ble det glemt så i år måtte jeg betale 2022 Baht. De trenger omlag en uke for å få det ferdig slik at jeg må inn der i dag og hente de nye papirene og merket som viser at årets avgift er betalt. I år er det året 2562 her (6) tror jeg. Det som er bilde av (6) er fra året 2555 som tilsvarer 7 år tilbake, altså året 2011. Dette sammen med forsikring må være på plass i alle motorkjøretøy. S[nn da er papirene i orden for scooteren. Deretter ble det lunsj p[ Yellow House, som var dekorert for bursdagsfeiring.


8. Inger i en av godstolene
Klokken 16 gikk filmen Scyscraper som vi måtte se i de gode stolene på Bluepoint! De kan tilby flere nivå av komfort. Dette var nest høyeste nivå. Det kostet den nette sum av 700 Baht tilsammen! Filmen var en action fra start til slutt! Absolutt severdig. Det er annonsert en fortsettelse av filmen Mama Mia i Juli.

Siden det er fredagskveld blir det taco.. Den smakte som ellers veldig godt! Det ble golf fra Aberdeen Gullane GC, Scottish Open på TV. Det var noen regnbyger i kveld og ingen vannlekkasjer i carporttaket å se. Kanskje det ble tett?