torsdag 23. juli 2015

Torsdag 23. juli

I dag ble det litt endring i planen. Selvsagt en god start på dagen med god frokost og smoothie.. en utvikling er at frokosten går raskere hos gjestene. De spiser ikke like mye/like lenge. Planen var Black Mountain Water Park sammen med vennene i fireren som skulle tuk-tuke.

Jeg ringte først Toey for å høre når vi skulle dra til Cha-Am. Han ønsket å komme ned å snakke, og det betyr ofte noe "dyrt". Det var pris på risten og støpingen utenfor porten min han hadde fått en pris på. Det kom på den nette sum av 5000 ett eller annet Baht. Det ga jeg klarsignal på, men det kan først påbegynnes etter vi har reist og uten trafikk gjennom porten. Det kan bli en utfordring å få satt igang når jeg ikke er her og følger opp, det har en tendens til å dra ut i tid.. Videre kunne han fortelle at doseringssystemet for klor til bassenget ikke har fungert på flere år. Det må skiftes og det kan komme på et sted mellom 25 - 30 000 Baht. Han ville forespørre om en ny og oppdatert pris. Videre jobbet han med å komme med en brosjyre som viser hvordan utedel og innedel fra Mitsubishi invertertype vil se ut. Vurderer å skifte ut det på masterbedrom. Her har jeg fått en pris på totalt 24 000 Baht ferdig montert og det gamle tatt med tilbake. Fikk skrappant for det, 2000 Baht. Om jeg skulle kjøre badenymfene til Water Park før vi dro til Cha-Am, mente Toey det ble for seint da det er mye folk der og mye venting utover dagen. Vi ble derfor enig om at vi starter fra Toey klokken 9 i morgen fredag.

Kjørte derfor badenymfene til Black Mountain Water Park med unntak av Cecilie som ønsket å være hjemme (og nyte stillheten?). På vei tilbake kjørte jeg over en tynn gulgrønn slange på omlag 1,5 m. Det gjorde liten forskjell at jeg kjørte over den med det ene hjulparet, i speilet kunne jeg se den fortsatte videre over veien.

Nå skal jeg begynne å få laget alle fronterrommene som må være klare fra skolestart, og erstatte de allerede opprettede rommene på ny mal, tilbake til gammel mal.

Rundt 17 var det tid for henting av badenymfene. På vei hjem sprang et kjøtthode til bikkje rett inn i bilen! Ikke noe spor på bilen, men en blir litt oppgitt over disse villhundene over alt langs veiene/gatene.

Kvelden ble også i kveld avsluttet med kino.