lørdag 2. august 2014

Lørdag 2. august

I dag begynte dagen som vanlig med en god frokost, riktignok en halvtime tidligere enn vanlig. Planen er å spille på en golfbane som ligger i Kaeng Krachan National Park nord for Cha-am.

På vei til hull 10
Vi var 4 golfere. Charles, Arne, Willy og meg. Når en svinger av fra de største og mest trafikkerte veiene slutter også merkingen av steder. Fra hovedveien var det brukbart merket hvor en kunne svinge av i retning nasjonalparken. Etter at en har svinget av hovedveien begynner selve utfordringen med å finne golfbanen. Vi hadde flere smarttelefoner men ikke alle hadde lastet ned kartet på forhånd. Det er viktig da det var dårlig mobildekning i området. Det endte som seg hør og bør med en feilkjøring, noe GPSen oppdaget. Da var det å snu og kjøre tilbake.

Vognene linet opp ved utslag
Plutselig stod vi på en liten bakketopp hvor vi etter kartet skulle opp til høyre, men der var jo bare en liten hytte med noe som ligner bommer på hver side. Vi bestemte oss for å høre med mannen i bua om han visste veien. På fremsiden av "bua" stod det med mindre bokstaver at det var en golfbane på innsiden.

Her begynte veien med 2 felt hver retning med midtrabatt. Imponerende! Men det varte ikke lenge før veien på den siden vi kjørte ble helt borte. Det virket som den ikke var laget lengre og at vi da måtte på den andre siden av midtrabatten. Det var nok omlag 5 km til golfbanen. Nå var det ingen større problemer å finne frem. Vi registrerte også at det var skiltet til en flyplass..

Vel fremme ble vi henvist til en parkeringsplass og lesset av bagene. Det var ingen problemer med 4 golfbager baki bilen til Jeep. Det kostet 1000 baht å spille pluss caddy-tips. Banen var godt vedlikeholdt og hadde mange spennende hull. Det var også en bane som ikke tillater mye slingring i forhold til fairway. Utenfor var det tett kratt/jungel. Arne tok frem en Singapore variant av å konkurrere team mot team. For vårt vedkommende var vi to på hvert lag som ble skiftet ut etter 6 hull. Charles var som vanlig i en klasse for seg, veldig stabil.

Etter runden ble det dusj og en liten matbit før vi vendte nesen hjemover. Vi satset på å ikke kjøre feil på tilbaketuren. Men det gjorde vi. Vi fortsatte forbi veien ned til "bua" og kjørte bare videre på en relativ grei vei. Det hørtes ut som vi satt i et tog da veien bestod av betongplater. Etter hvert begynte vi å ane uro og begynte å sjekke kartet. Det var bare å snu tilbake og da oppdaget vi også at veien var blokkert med noen bommer. Når vi kom til veien ned til "bua" og svingte høyre var det fin og bred vei. Den holdt vi oss på til vi kom til rundkjøringen vi mest sannsynlig kjørte feil på veien til golfbanen. Nå skulle vi svinge til høyre i rundkjøringen, noe som viste seg var riktig og etter hvert var vi på vei tilbake til Hua Hin via bypassen. Hjemme rundt 1800, en relativ lang og kjekk dag.

Vel hjemme måtte vi en tur å kjøpe mat og andre ingredienser. Deretter middag rundt 2000 på Yellow House. I morgen blir det bursdagsfeiring av Idun som blir hele 14 år!