onsdag 16. juli 2014

Onsdag 16. juli

Insekter i poolen etter uværet
I dag fikk vi en bedre oversikt over gårsdagens vær. Hele poolen var dekt av døde insekter og løse insektsvinger. I følge Toey som var innom og renset poolen, var dette situasjonen over hele anlegget, altså alle poolene i området.

Siden vi manglet frukt til smoothien ble det en scootertur til Tesco på Market Village. Enklere å dra til ett setd, enn å dra på de ulike markedene. Spesielt nå siden dette er til frokosten. I løpet av dagen har det vært flere kraftige regnbyger. Området foran hovedporten har vært en stor dam flere ganger da sluken umulig kan ta unna vannet.

Avtalte også med Toey å begynne å trekke om til alle stikkontakter slik at en får skilt PE og N hele veien til sikringsskapet. I praksis betyr det å trekke inn en PE-leder slik at det er samlet tre ledere til hver stikkontakt.

Krydder for amatører
Når speilegga var på plass og amatør-krydderet skulle benyttes, ble det klart at det var jo nesten tomt. Hva gjør en da? Vel, å lete etter Gastromat her i håp om å finne det, er nok for mye forlangt. Får bare huske å ta med til neste gang.

Om været åpner seg med sol og ikke regn, kan det være en tanke å stikke opp og se på storgutta spille på Royal Hua hin. Får vente litt og se.

Nå er det visstnok pannekaker på gang til lunsj.

Etter lunsj ble det rolig da været var preget av relativt kraftige regnbyger. Fikk besøk av Toey som mente vi må trekke om ledningene til alle uttak i berøringshøyde. I praksis betyr det å trekke frem PE-leder til alle stikkontakter i første omgang og koble sammen N- og PE-leder i sikringsskapet og kun der. Jeg håper det ikke tar for lang tid før vi er igang. Det er også et stort spørsmål om en skal investere i en vaskemaskin. En får de til under 8000 baht. Erfaringsmessig kan det være en årsak til den lave prisen, en årsak en kanskje ikke liker.

Deretter ble det en handlerunde til Market Village i bil denne gangen. Deretter ble det en runde til Yellow House for middag. Der var vi nesten alene og Jeep mener de siste dagene har vært dårlige for omsetningen. Jeep antydet å stenge etter vi drar hjem i august.

Etter middag ble det avslapping og kikke på den flotte TVen med mulighet for raskt å vise en YouTube snutt på mobilen, trådløst rett til TVen. Deretter er det slutt for dagen.