søndag 26. februar 2017

Søndag 26. februar

I dag ble vi vekt av portklokken, noen ville inn. Det var poolgjengen med Mick i spissen som ville sjekke hvordan bassenget så ut etter gårsdagens jobbing. Dette var rundt 9 på en søndagsmorgen!
De har konstatert at et sugerør fra langsiden på bassenget er lekk. Noe som også ble fastslått før de begynte da vannstanden sank til omlag det nivået. Deretter ble det hullet tettet med et skrulokk. Det er foreløpig ikke åpnet igjen. Det betyr at de må ta et hull gjennom betongen og ned til røret. Mick konstaterte at de andre røra var ok.
Ventiler på hvert rør
Dette samsvarer ikke med Toey som mente røret fra bunnen i bassenget aldri har virket (hvem har rett?). Så langt har de skiftet sand i sandfilter, skiftet toppen av sandfilteret som gikk i stykker, skiftet pakning/o-ring i multiventil og sjekket selve pumpen. Pumpen fikk status godkjent. I dag var det fortsatt luft i vannet som kommer inn i bassenget, noe som tyder på lekkasje på sugesiden, ett eller annet sted. Mick mente de originale ventilene ikke er god og at de lekker slik at luft kommer inn. Det ble besluttet å skifte alle manuelle ventiler (ikke den sorte som er av bedre kvalitet, kanskje), en på hvert rør, til en nyere og bedre type.Den ventilen til høyre er utgående etter sandfilter og rett til bassenget. En lekkasje her vil gi synlig vann. Jeg tror Mick mente det var like greit å skifte alle. Hver ventil koster 1200 Baht + arbeid + lim/tetning.
Lavt og stabilt trykkfall er et godt tegn
Trykkfallet over sandfilteret er også veldig lite mot det som var. Noe som tyder på god gjennomstrømming av vann. Dette har så langt kostet meg 15 000 Baht, og de har ikke begynt å ta hull i betongen..

Men etter 10 år i drift er det naturlig at ting slites/går i oppløsning på grunn av elding og bruk under høy temperatur.

Nå ba jeg "den riktige" Lech om å skifte nivåbryter og kjøpe meg en 20 m slange i blå farge. Det er visstnok en høykvalitetsslange. Disse gartnerne er helt tildekt og det er vanskelig å skille de når en ikke kjenner kleskoden. Fikk iallefall beskjed om å bruke mer vann slik at nivået sank under nivåbryteren i toppen av vanntanken,