torsdag 24. juli 2014

Torsdag 24. juli

I dag var det en strålende dag og våkne til. Sol fra blå himmel og frokost ute som vanlig. Vi var knapt nok ferdig før Toey dukket opp for å få montert jordspydet og jordet anlegget her. Dessverre, ble han ikke ferdig før han måtte gjøre noe annet.

Jeg begynte å male på gjerdet igjen for det tar tid, mye pirkearbeid. Inger fant frem solsengen og barna fant noe spennende på de små mobilskjermene, inne. Før vi var klar til lunsj måtte vi en scootertur å kjøpe mat og opp på Home Pro og kjøpe en LED-spot for montering over kjøkkenbenken/vasken. Det ble hjemmelaget risengrynsgrøt med kanel, sukker og smørøye. Grøten smakte utmerket selv om det var litt uvant smak.
Kanel med sukker
Risengrynsgrøt

 Etter lunsj ble spot testet og funnet som en akseptabel løsning. Det betyr å montere to spot, en på hver side av kjøkkenskapene som er nærmest vinduet.

Poolgutten var innom å gjorde reint bassenget og fylte etter med vann. Da det foregikk var det ikke mye vanntrykk igjen til annet vannforbruk. Som det å sette på en vaskemaskin.

Etter noen timer var Toey tilbake og fortsette med jobben for å få jordspydet koblet til jordingspunket i fordelingsskapet. Det viser seg at fordelingsskapet mest sannsynlig må kobles på nytt, denne gangen på den riktige måten. Det vil si at N-leder fra hvert eneste uttak går til en samleskinne for N-ledere. Alle PE-ledere fra hvert ensete uttak går til samleskinne for PE-leder. På ett punkt vil disse bli koblet sammen og der vil også jordspydet bli koblet. Dette tror jeg blir bra og et sikrere elektrisk anlegg.

Sjekket opp prisen på enpolte kombivern, de koster 1285 baht/stk og krever omlag 50 mm mer plass under vernet Dette må sjekkes.

Spot montert
Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar å bli ferdig med port og gjerde, men det er langt igjen. Etter malingperioden for dagen, dro jeg til Home Pro for å se om jeg finner noen spot som kan belyse benk og oppvaskkum foran kjøkkenvinduet. Det må være LED-spot som er justerbare. Må innrømme at bildet til høyre er tatt med en Samsung telefon og ikke min egen HTC One. Fordi kamera er for lite lysfølsomt, krever mer lys.
Spot montert
 
Det ble en løsning med en spot på hver side, koblet på thai vis med sukkerbiter på toppen av skapene.

I morgen blir det Lake View med Charles.

Nå film med Mr. Bean som James Bond, alias Jonny English. Veldig morsom! ;-)