lørdag 20. juli 2013

Lørdag 20. juli

Det ble en sen start på dagen, men like fullt en god frokost med hjemmelaget smoothie som smaker fabelaktig godt! Ikke lenge etter frokost, etter at solsengen ble dratt frem, kom regnet. Det har stort sett regnet litt hele dagen og fortsatt holder på når det nærmer seg klokken 14.
Endelig sammensatt!
Det ble derfor under-tak-aktivitet. Den ene utelampen har vært løs før og denne gangen hadde den løsnet igjen og henger bare etter ledningene. Mannen til hushjelpen Noo hadde denne gangen surret den fast med mine gamle tynne høytalerledninger. Det er vanskelig å finne samme type lampe etter så mange år. Kjøpte en for å prøve og forhåpentligvis skifte alle da det er plastikken til bakstykket som sprekker, eller riktigere, skruhodet går igjennom selv med stor skive på innsiden.
Et vesentlig annet veggfeste
Den nye lampen var pakket i typisk IKEA-stil, prøv å sette sammen og håp på det beste. Det å tre ledningen fra sokkelen, gjennom selve bunnen i lampen og inn i veggfestet var den største utfordringen. Det måtte både verktøy og ekstra ledning som kunne styre vei for i det hele tatt å få dette sammen. Det gikk etter hvert og jeg tenker, kanskje burde jeg kjøpt lampene hjemme. De er sikrere elektrisk sett med bedre beskyttelse mot isolasjonsfeil.
Hole in the wall
Da var det bare å plukke ned den gamle, og da kom overraskelsen. Et stort hull rett bak hvor de nye festeskruene er tenkt å være! Dette ble plutselig vesentlig verre å løse. Følte litt gjensynsglede når jeg kikket inn i hullet i søylen. Der gikk to andre kabler som helt sikkert går til portlysene og ringeklokken. De virker ikke lengre da kablene mest sannsynlig er slitt av der de ligger under den støpte platen som har sunket som følger av at grunnen har gitt etter. Det nye veggfestet som kom med den nye lampen får virke som en "stor skive" og håper på at den gamle vil holde ut noen år til. Den nye lampen får ligge her å vente.
Jeg tror jeg må finne en løsning på å få spenning frem til portlysene og dørklokken til å virke igjen. Trådløs ringeklokke er ingen god løsning. Den originale løsningen er absolutt den beste siden jeg ikke er her så mye. En løsning er å legge rør på muren, drille hull i portstolpen og stikke røret helt opp i portlyset. Det minner meg om at den portstolpen er en stor termittmaurtue innvendig. Da er det kanskje greit med et hull hvor pestkontrollen får tilgang.
Deretter ble det laget en rapport/oppsummering av sikkerheten nå det gjelder det elektriske anlegget og bruk av elektriske apparater med feil plugger. Den rapporten er sendt som vedlegg i e-post til samtlige i Hua Hin 2.
I morgen Black Mountain.