lørdag 6. august 2016

Lørdag 6. august

I dag ble det opp og stå rundt 09:00. Inger har planlagt massasje 10:00. Frokosten er som vanlig en god start på dagen sammen med smoothie og en stor kopp kaffe. Prøvde å finne noe om OL på TV men der var det ingenting.

Planen var å kjøre til Black Mountain badeland i dag. Men når natten blir brukt til andre ting enn å sove, ble det utsatt. Det betyr at fra nå av blir Internett slått av natterstid.

Vannbeholder må fylles opp. Med den tomme tanken baki bilen kjørte jeg opp til Toey for å kjøpe ny. Nå betalte jeg 20 Baht og lurte på om det var for lite, men det var nok. Det var kona til Toey. Når Toey tar imot penger for vann koster det 15 Baht.. Men Toey var i Bangkok i dag og kunne ikke skifte viften før i morgen. Det betyr 3 dager med bare "maybe tomorrow".

Gammel nærmest ny bak
Mer kompakt med LED-lys i sentrum
Gikk derfor over til de som legger flis hos naboen og spurte om å få låne en stor gardintrapp (5 trinn). Det fikk jeg og da var det bare å sette igang å skifte vifte; med moralsk og fysisk støtte fra Inger. Det gikk overraskende bra og ny vifte er på plass og virker som forventet. Når det gjelder LED-lyset er jeg usikker på hvilke effekt det har, siden jeg synes det virker noe puslete. Svaret får vi når det blir mørkt ute. Fjernkontrollen er av infrarød type noe som gjør at det ikke er mulig å betjene viften fra innsiden av huset da viften er plassert ute på patioen. Det må ikke være noen hindringer mellom fjernkontroll og vifte. De gamle har radiosender og kan betjenes over alt uten visuell sikt.

I går da jeg skjøtte sammen drensrøret fra AC til det minste rommet, virket det som røret i bakken er tett igjen. Vi får se om det er riktig for da kommer kondensvannet inn i rommet og eventuelt en ny runde med å få åpnet dette røret må gjøres

Toey ringte og beklaget utsettelsen siden han i dag var i Bangkok. Men lovte å komme i morgen søndag 11:00. Det betyr at det er toalettet han må se på siden jeg har skiftet viften selv. I morgen er jeg på golf på Majestic Creek og Inger & Co skal kanskje på Black Mountain Waterpark. Da må han låse seg selv inn for å fikse toalettet.. vi får se i morgen hva som skjer.

Nå er det tid for lunsj og Inger har laget eksklusive toast som smakte godt sammen med kald Nescafe expresso roast
Plutselig åpnet himmelen seg og regnet fosset ned. 

Testet lyset på viften etter mørkets frembrudd og jeg kunne lese en bok under lyset. Noe som viser at det gir et bedre lys enn forventet. Lyset kan dimmes ned i stepp, men da blir det vanskelig å lese en bok.

I dag hadde vi Carbonara til middag. Det smakte veldig godt!

Deretter tok jeg og Inger en scootertur for å kjøpe inn noe frukt og mat til morgendagen.