tirsdag 18. juli 2017

Tirsdag 18. juli

I dag våknet jeg varm og til nesten pøsende regnvær ute. Det er vanligvis på ettermiddagen regnet kommer, men det har skjedd noe med været, også her. Regntiden kom til høsten, nå kan en oppleve regn nesten hele året.

1. Dør 1 i bod nederste del mangler
Det var avtalt at Noo skulle komme og gjøre rent, noe ho også gjorde mens vi spiste frokost. Straks etter dukket "alt-mulig-mannen" opp. Han fikset boddør sør (3), og skal nå skifte ut den ødelagte døren mot øst (1,2). Boden har to låsbare dører slik at det er mulig å gå helt rundt huset.

2, Dør i bod
Nå er det absolutt tid for å skifte den ødelagte døren (1). Det er vannet som blir liggende i treverket som gjør at døren råtner over tid. De har blitt satt inn med olje nå og da men kanskje ikke så ofte som det burde vært gjort. Dør nummer to ble skiftet for flere år tilbake. En ser også på den at treet krymper og gir åpninger for at vannet kommer inn i døren siden den er profilert med tverrgående profiler.

3. blad var sprukket
Den døren som alt er skiftet (3) trenger nå en ny runde med olje.

Taket over carporten trenger å bli tettet. På selve taket i overgangen mellom hustaket og carporttaket, er det bevegelse og den mørtelen de den gang benyttet er nå sprø og sprukken. Den må erstattes av en fleksibel masse som ikke tørker og blir sprø. Dette har jeg bedt "alt-mulig-mannen" om å gi en pris på. Taket under er ødelagt på grunn av vannet som har kommet inn (4).

4. Carport taket
Var en tur innom Jan for å se om der var noen aktivitet. Lekkasjen i taket og nedsigningen av bakken bak skulle rettes opp. Ingen å se og ingen aktivitet har blitt satt igang.

Jeg og Odin var en tur for å slå noen baller på drivingrangen. Denne gangen prøvde vi Royal Hua Hin. Der var det stor aktivitet og vi ble høflig avvist da det er turnering på gang. Det er Singha Hua Hin Open 2017 som går av stabelen. Den 17. var det prekvalifisering, den 18. i dag altså, kvalifisering. Den 20 - 23 selve turneringen. Vi dro deretter til Palm Hills og der fik vi slått hvert vårt brett med baller. Noen variable balltreff får en si.. men øvelse gjør mester, eller omvendt i mitt tilfelle.

Etter en dusj så tenker jeg, ta bort eventuelle hår som kan tette slukristen. Men hver gang er det mer hår å fjerne før jeg dusjer enn etter jeg er ferdig!? Dette har jeg observert i flere dager og må ha en naturlig fysisk forklaring.