tirsdag 23. juli 2013

Tirsdag 23. juli

En ny kontakt på gang
I dag begynte dagen med at Noo var i full gang med rengjøring på patioen. Det betyr at klokken var nærmere 10 før vi fikk beina under kroppen. Det var også dagen for å få skiftet ut de resterende støpslene til thailandsk type på alle kjøkkenapparater. Det ble etter hvert flere enn antatt og derfor ble det en scooter-tur til Home Pro for å kjøpe inn flere. Jeg har valgt en type som ser ok ut og som har en innebygd glimlampe som lyser når den er plugget i stikkontakten. Det gir en påminning om å plugge den fra når den ikke er i bruk.
Toastjernet ferdig
Her er noe av resultatet
Bildet til venstre viser den nye kontakten (støpslet) ferdig montert på toastjernet. Legg merke til at det er 3 pinner på støpslet, noe som tilsvarer våre jordingsstøpsel som IKKE kan brukes her da overgang fra støpsel til stikkontakt mangler.

På denne runden var jeg innom de som jeg leier scooter av og påpekte at jeg fikk inntrykk av at jeg leide en 150cc scooter. Svaret på det er at jeg betaler dyrt for en 125cc scooter som jeg glatt kan leie for 150 baht pr. dag hos en av de andre utleiestedene. Selv med en lengre prat med den engelske eieren var det ingen unnskyldning å spore. I praksis betyr det at jeg leverer inn scooteren på torsdag da den betalte tiden går ut og leier scooter et annet sted. Dette er en av grunnene for at det hadde vært "sytaløst" og hatt egen scooter..

Etter dette ble det en ny runde med skraping/børsting av gammel og løs maling på muren. Nå gjenstår en større malingsrunde på muren.

Bot på 400 baht
Nå var det tid for drvingrangen. Da kjørte jeg og Idun på scooter da vi måtte innom AGP-golf for høre om barnesttet var tilbake fra utlån. På vei gjennom lyskrysset og rett utenfor Politi-stasjonen ble vi stanset av Politiet som ønsket å se "driving license". Det har jeg men i den norske lommeboka hjemme i soi 94. Da ble det bot på 400 baht.Beviset er avbildet til høyre her. Jeg fikk forståelse av at norsk førerkort var greit. Det viktigste var at det kunne fremvises på stedet. Det var noe påfallende at det ikke var noen thaier i køen som oppstod av de som ble stoppet.
Da vi spiste middag på Yellow House spurte jeg Naeng som jobber der, om alle thaier måtte ha driving license for å kjøre scooter? Svaret var at de fleste unngår å bli stoppet og de har ikke driving license. Om de blir stoppet må de betale. Er de uheldig kan de bli stoppet igjen neste dag og må betale på nytt. Boten gir fritak bare den aktuelle dagen. Navnet blir notert ned og jeg tror det er en grense på hvor mange ganger før boten virkelig kjennes på kroppen. Apropos navn, jeg kunne faktisk bare funnet på et navn da jeg ikke ble bedt om å identifisere meg!

Odin i gang
Damene i pausemodus
Alle prøvde seg på å treffe golfballen og det var flere gode treff. Det er også viktig med pauser og påfyll med vann.Dette er en drivingrange som er absolutt å anbefale. Om en ønsker profesjonell hjelp er det også pro å spørre.
Deretter var det for meg og Odin å scootre hjem med innlagt nødvendig stoppested for å kjøpe inn mer brød. Det løste en av de mange 7-11-kioskene på en utmerket måte.