onsdag 6. august 2014

Onsdag 6. august

I dag begynte dagen med de siste forberedelsene før hjemreise. Som vanlig begynte dagen med en dusj og god frokost. Det var litt merkelig å kjenne på at i dag var det siste dagen av denne ferien her i Hua Hin. Klokken 14 kommer mini-vanen for å kjøre oss til Novotel Suwarnabuhmi Airport Hotel.

Skuffeseksjon på plass
Alle innkjøp er ikke ferdig så det første var å komme seg til Market Village. For mitt vedkommende var det å scootre ned og kjøpe inn kraftvask til rengjøring av fliser. Det var Noo som påpekte et behov for det. Deretter rakk vi å få kjøpt et skap i plast med 4 dype skuffer som vi plasserte ved siden av vaskemaskinen. Den tok Inger med tilbake på Tuk-tuken.




Hos frisøren
Frisørkunder
Etter at jeg kom tilbake fra Market Village, kjørte meg og Odin, som var hjemme, en tur til frisøren. En ikke hvilken som helst frisør. Mange utlendinger og celebriteter hadde vært der tidligere, om en skal dømme etter bildene på veggen. Blant andre Jan Fløtre. Frisøren gjorde en utmerket jobb og vi betalte 150 baht for oss begge. For de som ikke er helt stø på den thailandske baht-kursen, så tilsvarer dette om lag 30 kr for to klipp.








Nyvasket
 Deretter var det hjem og vaske scooteren og få den plassert i bua, koble fra batteriet og dekke den til med eget overtrekk. Det har ikke vært noen problemer å starte den selv etter ca. 6 måneder uten bruk, og batteriet tilkoblet. Vaskemaskinen gikk til siste minutt. De klærne hengte vi opp inne på tørkestativet. For å unngå at et plutselig rørbrudd skal gi et enormt vannforbruk, trekker jeg ut støpslet til vannpumpen når jeg drar. Det er Noo kjent med og ho skal gjøre det samme etter ho er ferdig med renholdet. Jeg glemte å stenge vannkranen inn til eiendommen. Her kunne jeg tenke meg en alarmløsning som stenger automatisk når vannivået når et «too high level» i den nedgravde vanntanken. Deretter ble gassen stengt av.

Minivanen kom tidlig, over 30 minutter før tiden, og vi var langt ifra ferdig. Denne gangen valgte vi å la solsengene bli lagret på forsiden, i bakkant av carporten da det er for trangt i bua nå. Madrassene tok vi inn i bua. Kjøleskapet skal Noo tømme og trekke ut støpslet.

Plutselig sitter vi i bilen på vei til hotellet ved flyplassen. Det var en fin tur med noen spredte regnbyger av mindre omfang. Denne gangen fulgte jeg med på kartet og turen virker relativt enkel å følge, med et bestemt unntak jeg ikke skjønte noe av. Det var i begynnelsen av vei 9. Vi kjører på vei 4 fra Hua Hin og går etter hvert over på 35 som er den korteste veien til flyplassen fra Hua Hin. Deretter over til vei 9 som går rundt Bangkok på sørsiden og østsiden. Det er også den som går nord og til Pattaya, men underveis blir vi guidet rett sør til flyplassen. Flyplassen ligger øst for Bangkok.

En av restaurantene
Vel fremme, etter nærmere 4 timer, var vi ved hotellet. Der stod betjeningen og ventet og kom med tralle for å ta seg av bagasjen. Alt gikk greit og vi var installert på hotellet. Siden vi dro uten å spise lunsj, var alle sultne. Vi stoppet underveis for en beinstrekk og kjøpte noe «snop» på en SevenElleven-butikk. I lobbyen, som er stor, fant vi en restaurant som hadde mat for vestlige ganer. Det kostet 1000 baht pr. voksen og halvparten pr. barn. Siden det var buffet ble det spist mer enn strengt tatt nødvendig for å få mest mulig for prisen. Etter et godt måltid, med kanskje mindre service enn ventet til den prisen, var det for badenymfene bassenget som venter. For mitt vedkommende ble det å sette seg på rommet, frem med PC og kladde bloggen for i dag. På rommet er det mulighet for å lage seg en kopp kaffe/te. Noe jeg benyttet meg av.

Flyavganger
I lobbyen er det også en vegg som viser flyavgangene.

Nettverk eller tilgang til Internett, er bare å glemme. Satte opp min norske mobil som AP men fikk fort beskjed fra Netcom om at kvoten var brukt opp. WiFi her på hotellet må betales for. Typisk, en løsning som hoteller i Norge benyttet for om lag 10 år tilbake. I dag vil jeg tro at de hotell som vil overleve må tilby WiFi som en naturlig del av overnattingspakken, gratis.

Internettprisene på hotellet er som følger, når jeg later som jeg skal koble meg opp:
1 time                   150 baht
12 timer               290 baht
1 dag                   480 baht
Dette er sykt dyrt og jeg tror at de fleste gjestene vil skygge unna. De som har et thai abonnement kan kanskje benytte mobilen som aksesspunkt og jeg vil tro det vil bli vesentlig billigere.
Her på bordet er det et oppslag når det gjelder WiFi:

«The hotel’s internet is not provided by Novotel, but controlled by the Airport Authority of Thailand (AOT) and provided by the Telephone Authority of Thailand (TOT).
At this moment Novotel Airport BKK is striving to provide complimentary Wi-Fi to our guests in the near future.

Novotel Suwarnabuhmi Airport Hotel»

Dette kan ikke bety annet enn at de har fått klager på den gammeldagse løsningen de har i dag hvor en må betale for Internett, men får ikke gjort noe med den slik det er nå. Det kan være håp på sikt.
Jeg kjenner det blir tidlig kveld. Må opp grytidlig i morgen, senest to timer før avgang på internasjonale avganger. Flyet har tee-time klokken 09:00 noe som betyr senest ankomst 07:00. Om vi satser på noe frokost, som koster 400/500 baht pr. voksen, må vi være ferdig og utsjekket rundt 06:00. Opp senest 05:30! Usj..