fredag 26. juli 2019

Fredag 26. juli

I dag ble det en normal start på dagen med god frokost på patioen, og etter hvert en kald og god smoothie.
1. Epoksy fugemasse

En tur til Home Pro for å sjekke opp fugemasse av epoksy type, fortrinnsvis produsert av Weber (4). Det er en to-komponents fugemasse som er vanntett og veldig sterk sammenlignet med vanlig fugemasse.


Denne fantes ikke lengre i Home Pros sortiment. Home Pro har nå bare denne Thailandske varianten (1,2 og 3) i dag da jeg sjekket. Må anta at de har tilsvarende egenskaper som Weber sitt produkt.


2. Epoksy beskrivelse
Pris per boks på Home Pro er 299 Baht (3). Det er en utfordring å jobbe med denne typen komponenter da de er veldig vanskelig å fjerne om det rotes/søles!

Det neste jeg forsøkte å sjekke opp er et eget vannrensings-system hvor en kan drikke direkte vannet som har passert systemet. Der ble jeg ikke helt klok på begrepet UV. I mitt hode står UV for Ultra Violet belysning. Altså en bestråling som dreper alt levende som passerer lampen. Dette benyttes mye da det ikke gir noen bieffekt. Men, det betyr også varsel/stopp når lampen ikke er aktiv/er defekt. 


4. Weber epoksy fugemasse
Men ingen av de systemene Home Pro hadde, hadde noen elektrisk tilkobling til UV-lampen (om den er der da?) Vanligvis står det et varselskilt som forteller at en ikke må få UV-stråling. På det ene systemet var det en rød trekant. I den stod det på Thai: "Vær obs på fake". Kanskje var det nettopp det de hadde? Ingen nevnte begrepet reverse osmose som er en god måte å filtrere vann på. Kun rene vannmolekyler kan slippe igjennom. Ingen bakterier for de er for store. Utfordringen her er at det er vanskelig å vite om nanoduken har blitt skadet og dermed kan slippe bakterier igjennom.


3. Pris per boks
Nå mer jobbing på PC. 

En tur innom motorsykkelforhandler på veien på baksiden av Market Village. De kunne gi en pris på omlag 4 800 Baht for en top-box bak, ferdig montert. En uke leveringstid og det må betales ved bestilling. Denne finnes i 3 størrelser men det sa de ingenting om. De virket ikke troverdige og er ikke nå en aktuell leverandør.


5. Honda Forza 2019
På samme turen stakk vi innom motorsykkelutsalget i Phet Kasem road, ikke langt fra soi 94. Det var der jeg kjøpte den scooteren jeg har nå i 2013. Der fortalte de at de hadde en top-box i medium størrelse som jeg kunne både se og kjenne på. Den skulle de ha 2 500 Baht for. De hadde flere Forza i to forskjellige fargekombinasjoner. Bla/hvit og Grå/hvit. De hadde en prislapp på 179 000 Baht. Etter noe frem og tilbake fikk jeg en pris på 39 000 Baht for den jeg har. Den har ikke rullet 10 000 km enda! Må stikke innom i morgen å gi et svar, kjøp eller ikke.

Nå blir det taco til kvelds hjemme.