tirsdag 6. august 2013

Tirsdag 6. august

En dag litt utenom det vanlige i ferien. Dagen begynte 05:00 for avreise 05:45 til flyplassen for retur til hjemlandet.
Spørsmålet vi ikke hadde svar på før tiden var der, var om bilen kom som avtalt. Tidsbegrepet i Thailand kan være noe romslig.

Når klokken var der og ingen bil å se, tok jeg en tur ut i veien for å se etter den. Da stod det en mann utenfor innkjørselen til Hua Hin 1 og jeg skjønte at det kunne være sjåføren. Etter noe roping, spørring om taxi, fikk han fart på seg og rygget ut i veien og straks var bilen utenfor porten og kofferter kunne lastes inn.

Når flyet har avgangstid 12:10 burde det være god tid. Vi måtte innom imigration på flyplassen da vi ikke fikk ordnet det hos Imigration i Hua Hin, de fylte ut feil skjema. De mente da at det var like greit å gjøre dette på flyplassen når vi reiste. Et spørsmål rent juridisk er, om det skjer noe i perioden med utgått Visa, hva kan vi vente da? Vi er jo juridisk sett i landet uten godkjent opphold!

Det var også en fin opplevelse å starte i mørke og oppleve soloppgangen på vei til flyplassen som gikk uten problemer. Bare en personbil lå i veikanten sammentrykt både foran og bak, noe som kan tyde på at det har vært en kjedekollisjon der. Dette skapte noe forsinkelse forbi skadestedet da et felt var blokkert. Sjåføren valgte å kjøre ned til ankomsten på flyplassen å sette oss av der, for å slippe kaoset på avgang. Det var en god løsning, da det bare er å ta rulleveiene opp etasjene til avgangshallen.

Ved innsjekking ble vi gjort oppmerksom på at vi måtte betale for ekstra opphold, som i vårt tilfelle var 2 ekstra dager. Hver dag koster 500 baht pr. person. Vi fikk god forklaring på hvordan dette skulle gjøres. Vi møter i passkontrollen på vanlig måte og jeg viste da frem et kort som viser at vi er flere som skal betale for ekstra opphold. Når jeg kom til passkontrollen med passene, ble jeg bedt om å vente der til alle hadde blitt kontrollert. Deretter kom en politidame og guidet oss til et sted rett bak. Der leverte vi passene og ventet. De stemplet og spurte, ren rutine virket det som. Vi betalte 2000 baht fordi barn går fri. Deretter var vi i avgangshallen.

Tiden frem til flyavgangen gikk fort. Vi rakk innom "standard" kafeen for en vafle med syltetøy og en kopp kaffe. Det viktigste der er gratis Internett!

Deretter var det å finne utgangen B30 og installere seg i flyet for retning Amsterdam.

Flyturen var en god opplevelse og absolutt like bra, og kanskje bedre enn SAS. Vi reiste denne gangen med KLM som har fly helt fra Ålesund.

Det ble en lang dag da vi først landet på Vigra noe etter timeplanen, rundt 23:00.
Scooteren i opplag
Vannmåler avlest









Med dette er sommeren 2013 over!