lørdag 4. mars 2017

Lørdag 4. mars

I dag ble det en rolig start og som vanlig en god frokost med kald smoothie. Deretter var det å kjøre ned til Home Pro og kjøpe ny den nederste hengslen til hovedbaderomsdøra. Selve stolpen i midten har en tendens til å falle av.
Den gamle og den nye hengslen

Uttrykket same same but different kommer til anvendelse igjen her. Jeg hadde med den gamle hengslen for å være sikker på at jeg fikk noe som passet uten for mye styr. Når jeg kommer hjem og har prøvd alle kombinasjoner er konklusjonen at ikke ett eneste hull passet. De har altså maktet å lage hengsler som tilsynelatende ser like ut, med helt forskjellig plassering av hullene. Med noe boring gikk det bra å få på plass den nye hengslen. Det ene stjerneskrujernet var ubrukelig å bruke når jeg skulle dra ordentlig til. Jernet gikk rundt i skaftet!

Honda Forza 300 ccm
I garasjen ser en jo mye rart og noe spennende. Blant annet denne scooteren.Jeg talte 4av samme type og ulike farger. Den koster i mars 2017 mellom 157k - 160k Baht. Min gode gamle Honda PCX 150 var nettopp inne på 1000 km service og den kunne jeg få 50k Baht for. Om jeg selger den privat er det håp om å få noe mer. Innbytte er sjelden gunstig. Jeg ser nå at bildet kunne vært mer i fokus..
Snakket også med en, etter aksenten å tolke, en franskmann som parkerte nettopp en Forza og han likte den godt og mente den var god på langturer.

Honda Forza: Lengde: 2 168 mm. Bredde: 753bmm og Høyde: 1 189 mm. Setehøyde: 716 mm. Vekt: 194 kg. Tank: 11,6 liter.
Honda PCX 150: 1 931 mm. Bredde: 737 mm og Høyde: 1 103 mm. Setehøyde: 760 mm. Vekt 130 kg. Tank: 8 liter.

Nå nærmer det seg lunsj, kjenner lukten fra kjøkkenet der Inger står på og fikser mat.

Da her vi vært på Market Village en tur og betalt Internett for et nytt år. Det koster omlag 7 000 Baht for ett år.

Bassenget virker bra nå, men jeg tror ikke klorautomatikken som skal produsere klor er som den skal være. Denne automatikken skal produsere klor fra saltet i bassenget og en kan stille inn nivået i ppm.
Klorautomatikken

Selve klorproduksjonen

Da har vi sett anno og er nå klar for senga. I morgen er avreisedag og vi må toppe opp mobiltelefonene på Market Village. Sjekket websiden til AIS (telefon operatør), der er det bare tull! DTAC har en god løsning på nett. Slipper å møte opp fysisk for å stå i kø!
Innstillinger av klormengden