tirsdag 24. juli 2018

Tirsdag 24. juli

I dag ble klokken over halvni før vi var i vertikal posisjon. Likefullt ble det en god frokost med smoothie. I dag måtte vi innta måltidet inne da en arbeider gjør ren fliser med terpentin. Ikke den beste lukten å innta frokosten med. Derfor stengte vi ytterdøra og spiste inne. Under tilberedning av frokost stakk jeg ut og tok noen bilder.
1. Ferdig kum ved bod
2. Et kikk ned i kummen
Den kummen ved boden som så ut som en steinfylling er nå ferdig med betong-kum (1) og tettet rundt rørene som kommer inn og ut (2).


3. Høydeforskjell bak er fikset
4. Høydeforskjell sør er fikset
De vertikale flisene er en utfordring over tid da det trekker seg vann bak og presser de ut, eller at de sprekker (2,4). Nå ble det muret en stopper som skal stoppe vann under flisene over for å trenge inn. Over vanntanken (5) ble det nå laget et rustfritt lokk med mulighet for å låse luken med hengelås.
5. Lokk over vanntank er løsbart
6. LED-lampe E27
Husene er nå over 10 år og taksteinen og muringen rundt steinene har blitt satt på prøve. Gjennom høy dagstemperatur og lavere på natten og tildels store vannmengder som slår mot tetning og takstein, har gjort sitt. Det kan begynne med bare noen drypp som ikke er hørbar og over tid vil vannet spre seg over store områder over gipsplatene. Etter hvert vil vannet trekke seg inn i gipsplatene og til slutt bli synlig under. Da kan platene være ødelagt og må skiftes. Det er en større jobb.

7. LED-lampe data
8. Rester etter arbeid
En titt over muren (8) viser at det har vært thaier som har jobbet på min side av muren. Ingen her tenker på å samle sammen avfallet og bringe det til godkjente mottak. Kast det over gjerdet/muren og det er borte! Om en titter langs med muren ser en hvilket hus det har vært thaier og jobbet! Det er vanskelig tema å ta opp da de ikke skjønner det. Når thaier ser hvordan vi behandler søppel, som å skylle plasten før det går i plastsekken, oppfatter thaier det som vi vasker søppla!

Nå skal vi jobbe litt for deretter en tur til Market Village. 

Når vi først var på Market Village, ble det dagligvarer på Tesco og en veggvifte til montering på badet. Det har lenge vært en diskusjon om hvordan.  Kjøpte også 2 LED-pærer for kjøkkenet (5,6) som er dimbare. 9 W, varmhvit og 900 lm. Et godt alternativ til glødepærer. Prisen var 239 Baht pr. stk. for de dimbare og de finnes ikke i mindre effekt enn 9 W.
9. Vifte på badet
10. Fjernkontroll vifte
11. Rimeligste løsning
Viften på badet var raskt å få på plass (9) og den har både fjernkontroll (10) og touchdisplay på selve viften. Den har de vanlige funksjonene og tidsur fra 1 time til 5 timer.
12. Noe dyrere løsning
13. Bak fasaden
Hadde en runde på Home Pro for å se om det finnes rimelige løsninger på rensing av vann til drikkevann. Der fant jeg flere løsninger til langt lavere pris enn de jeg har funnet tidligere på omlag 50 000 Baht. Her er løsninger under 12 000 Baht. Er de gode nok, vil vannet være sikkert å drikke? På bilde 11 er den rimeligste løsningen med 3 filter og UV-lampe. Her står UV-lampen på så lenge den har spenning (støpslet er plugget i). Den andre modellen (12) har en styring som slår av UV-lampen når det ikke flyter vann igjennom. Levetiden vil da bli vesentlig lengre. Standard levetid ble sagt å være 5000 timer. Bilde 13 viser innsiden. Den første filterpatronen inneholder også UV-lampen. I begge tilfeller stiller Home Pro med folk som vil koble rørene/slangene. Boring av tappekran i benken måtte jeg gjøre selv sa de. Egentlig tror jeg at det var en misforståelse og at de vil montere dette komplett. Men, de må ha tilgang til 230 V. En stikkontakt må derfor være montert i benken. Home Pro vil ligge inne med filter og UV-rør som reservedeler. Hvor lenge vites ikke.
Nå har taket også begynt å få tilbake taksteinfargen etter tetting av sprekker og revner med en hvit epoxybetong. Antar de i morgen blir helt ferdig. 

I morgen blir det golf igjen på Sea Pine.