torsdag 9. juli 2015

Torsdag 9. juli

Noe må en gjøre mens en venter på Gardermoen
Så er vi fremme i Hua Hin igjen etter en 3,5 timers kjøretur i en minivan. Det begynte i går på Gardermoen med forsinkelse på en time. En time de ikke klarte å fly inn og vi var ved utgangen på flyplassen rundt 0900. Sjåføren var der med plakat med mitt navn på. Vanlig prosedyre det. Det som var uvanlig denne gangen var at dette ikke var sjåføren. Han ringte sjåføren og ba han kjøre bilen rett utenfor utgang 4. Sjåføren var en blid type og minivanen hadde også setebelter til alle, med plakat hvor det var antydet på thai, at setebelter må brukes og det kunne komme til å koste 5000 baht om Politiet stoppet oss og oppdaget at noen ikke brukte setebelte. Nå stod det riktig nok "Seatbell" men med litt romslig fortolkning var det nok "Seatbelt" han mente. Han korrigerte også boten til 500 baht, som er en vanlig størrelse.

Vi var fremme 1230 og da var det bare å få på seg noe lette klær og dra på Yellow å spise lunsj. Det er stille her nå med få turister som leier i området. Deretter var det å få frem scooteren og kjøre ned på Marked Village og Tesco for innkjøp av mat. Da oppdaget jeg at pengene jeg overførte dagen før ikke var kommet over i banken enda. Heldigvis har vi alltid noen tusen baht ekstra fra forrige tur slik at mat og gjenåpning av satellitten ble det.

Utsikt til belyst fasade
Når vi satte igang aircondition for å kjøle ned rommene oppdaget vi at aircondition på gjesterom 1 lekket kondensvann inn. Det skal renne ut gjennom eget rør. Tok kontakt med Toey som lovte å se på det.. Det må være over en time siden og det kan ta enda lengre tid før han kommer. Oppdaget da at filtrene ikke har vært rengjort, de var tette av støv. Nå er de renset og klare for en ny runde med luft. Etter undersøkelse ute fant jeg ute at det ikke var mye å gjøre der, annet enn å ta bilder. 
Lyktestolpe med støtte

I kveld ble det tidlig middag på Yellow. Når vi skulle betale ble det i minste laget og vi ordner betalingen i morgen. På vei tilbake måtte jeg ta bilde av lysstolpen som over tid har hellet mer og mer. Nå har de satt opp en slave for å holde den på plass. En ikke akkurat pen løsning.
Vel hjemme får vi klare oss med de airconitionene som virker og kombinere det med vifter. Nå i kveld klokken 22 var det 32 grader ute. Det er over "normalen" som ligger rundt 27 - 28 grader. Ved 32 grader er det vanskelig å være ute uten å svette.