tirsdag 8. juli 2014

Tirsdag 8. juli

Da er vi tilbake i varmen for noen uker med avslapping og annet som er forskjellig fra hverdagen hjemme.
Denne gangen reiste vi med Norwegian direkte fra Oslo, en tur vi håpet ikke ville feie seg inn i rekkene av forsinkelser. Turen Ålesund - Oslo gikk greit. Men å bli hentet med buss fra et avsides sted på Gardermoen virket noe merkelig. Avgangen fra Oslo skulle skje 14:40. Den ble nærmere 1430 før vi begynte ut-taxingen. Da satt vi der i brede og gode seter, med god benplass, i en splitter ny Boing Dreamliner. Det viste seg at stolene var gode å sitte i og dermed fikk vi også den viktige sovingen. Bortsett fra barna som valgte å ikke sove, noe de fikk smake effekten av i bilen til Hua Hin.

Vi skulle egentlig landet 0650, men den ble nok over 0730. Bilen som var bestilt måtte bare vente, noe den også gjorde. Når vi kom frem til den første passkontrollområdet, var det fullt og vi ble henvist til neste området som ligger en god spasertur lenger inne i hallen. Der gikk det relativt fort da vi var nesten alene. Da gjenstod en relativ lang spasertur tilbake til bagasjebånd nummer 20 som er det siste når en går til venstre etter passkontrollen. Ut igjennom tollkontrollen og ut i ankomsthallen ved utgang 9. Igjen en relativt lang spasertur tilbake til utgang 4 hvor forhåpentligvis sjåføren venter. Noe han gjorde og turen begynte sørover i en standard minibuss. Bortsett fra at han ønsket å sette oss av ved Baan Finland i soi 94, gikk turen som planlagt.

Utelampe mistet grepet
Vel fremme ble vi møtt med den nye plasseringen av den ytre porten som nå også har en mindre port for de som går. Nå virket ikke brikken på hovedporten da jeg kom, men den minste porten virket og vi var innenfor området for vårt paradis i varmen

Der ventet arbeid.

Vel inne i huset kunne jeg konstatere at ingen av de prosjektene Toey skulle gjøre i 2013, heller ikke var gjort nå. Her må jeg finne en annen løsning. Videre var det to av utelampene som trenger en bedre innfesting. Etter nærmere 7 år har solen gjort sitt med festeplaten av plastikk. Nå vil jeg forsøke å bore inn i betongen og skru de fast direkte. Om det går er på dette tidspunkt ikke kjent. Hullet inn i søylen bak utelampene er relativt store, noe som gir lite plass å bore i og som kan resultere i at betongen gir etter ved boring. Da blir hullet enda større og da må det støpes igjen.

Det neste er å se på selve porten og hjulene. Den gikk veldig tung nå. Må nok demontere hjulene og grease. Sikkert ikke noen enkel affære etter så mange år i sol og regn.