onsdag 24. juli 2013

Onsdag 24. juli

I dag startet dagen som vanlig med en god frokost og smoothie. Deretter ble det å scootre ned til Market Village å kjøpe mer maling for å fortsette med malingsarbeidet på muren. Resten av gjengen reiste til Black Mountain Water park.
Riktig type maling er viktig
Resultatet synes
Når jeg nå står der og maler er det vanskelig å glemme at i går var det en ganske lang slange som lå der å deia seg!

I følge Toey var den ikke farlig, men slange er slange. Diskuterte med Toey også hva som må gjøres med kabel fremføringen til portstolpene og ringeklokken. Kablene er mest sannsynlig slitt av nede i grunnen under betongplaten. Det kan være at å legge åpne rør øverst på muren kan være en løsning. De må i tilfelle være UV-sikre rør slik at de ikke sprekker etter kontinuerlig påvirkning av solen.
Jordfeilbryter til høyre
Etter en runde på Home Pro fant jeg en av de tingene vi må montere her for å bedre sikkerheten i det elektriske anlegget. Det er en 2-polt jordfeilbryter. Når det gjelder på hvilke strømnivå den skal bryte er det flere valg. Heldigvis er ingen valg høyere enn 30 mA som er den grensen vi benytter i Norge. Den skal bryte på 0,4 sekunder eller bedre, som kravet er i Norge. Om jeg leser riktig teksten på vernet på bildet til venstre, kan det tyde på at vernet bryter på 40 ms. Det er i tilfelle 10 ganger raskere enn kravet.
Eie eller leie scooter er et spørsmål som stadig dukker opp. Det kan på ingen måter forsvares økonomisk å kjøpe en scooter. På den andre siden er det et herk og stadig shoppe rundt for å finne de som har lavest døgnrate. Uten scooter er en helt avhengig av tuk-tuk for den minste ting. Vil stikke en tur innom immigration i morgen for å gjøre klar papirene.. i tilfelle.