mandag 10. juli 2017

Mandag 10. juli

I dag våknet vi godt oppvarmet etter en ny natt uten nedkjølt luft. Å sove i over 30 grader er en kunst selv med vifter som blåser og setter luften i bevegelse. Etter morgenstellet ble det frokost.

Det ble standard frokost på meg med egg og bacon og en stor kopp kaffi. Mens vi satt og spiste dukket også AC-folka opp og de fant fort ut at det var inverteren på den nye ACen som hadde sviktet. Det betyr at et elektronikkort må skiftes og det har de dessverre ikke på lager her i Hua Hin. Bangkok har men på grunn av Buddha-dag i dag mandag, er det meste stengt. De åpner på tirsdag og de kan da bestille kortet og muligens få gjort jobben på onsdag! Da får vi: Lørdag - søndag, søndag - mandag, mandag - tirsdag og tirsdag - onsdag. Det er minimum 4 netter i mer enn 30 grader. To netter allerede gjennomført.

1. Rensing pågår
Plutselig dukket også poolboy opp og renser bassenget. Bassenget ser forøvrig bra ut og Toey kunne også bekrefte at det var ingen problemer med bassenget.
2. Utelampe som har løsnet
Nå får jeg montere ned den ene ut
3. Resultatet etter > 10 år
lampen som henger etter ledningene. Må en tur for se om jeg finner en metallplate som tåler mer varme enn den plastikken som ga opp nå. Som bildet viser er selve opphengsplaten sprukken og skruene som fester lampen til veggen mister taket. Må vurdere ett eller annet av blikk/jern.

4. Blikkbånd
Da var jeg og kjøpte et nytt blikk jeg kappet en bit av. Det ser ut som det løste problemet. Lampen er på plass igjen.

Deretter var det tid for lunsj! En fantastisk god lunsj ble laget på kjøkkenet av "the great pretender"  Inger, som nyter Queen.. ;-)

Angående fjernkontroll til takviftene, ble det en større utfordring. Den modellen som var på viftene fra starten av (5) har gått ut av produksjon i følge Big Chang.

5. Den gamle modellen
6. Den nye modellen
De anbefalte en dyrere løsning med mottaker fra samme leverandør (6). Den kostet den nette sum av 1400 Baht.

Nå har jeg skiftet både mottaker og fjernkontroll på soverom 3, da den nye fjernkontrollen ikke kunne brukes på den gamle mottakeren. Nå virker den som normalt. Den nye fjernkontrollen har innebygd en temperatursensor. Om den settes på auto vil viftehastigheten gå ned når temperaturen synker! En litt sær løsning, da viftene aldri reduserer temperaturen, det er det bare en AC som gjør.

Bilde 8 er selve innpakningspappen på fjernkontrollsystemet som jeg kjøpte.

Deretter ble det en tur til varehuset BluPort. Der valgte vi å spise pizza på The Pizza Company at BluPort.
7. Medium størrelse pizza
Det var en selsom opplevelse. Størrelsen er forsøkt gjengitt på bilde 7. En middels stor pizza var mindre enn en liten hjemme! Men prisen var høy nok! Deretter ble det en tur innom Burger King for å fylle opp magen! ;-)
Etter at magen var fylt opp ble det rett hjem. Og til slutt en liten scootertur for å kjøpe inn blant annet bananer.




8. Den nye fjernkontrollen
Idun ordnet med film på Netflix.

Etter filmen ble det å finne senga.