tirsdag 21. februar 2017

Tirsdag 21. februar

I dag startet dagen med å starte vannpumpen, som spruter vann overalt, og få unna dusj og toalettbesøk. Da ringte det på og bassenggjengen som skulle komme i går klokken 17:00, var her nå. Mye diskusjoner frem og tilbake og de avslørte dårlige ventiler og rensefilter i pumpehuset. Nå skal bassenget fylles opp og de ville sjekke ytterligere før de går igang med å åpne opp betongen ved siden av bassenget for å komme til det røret de tror kan ha lekkasjen.

Her stopper vanne
Det er det røret som er midt på langsiden mellom lampene på bildet. Nå ble det hullet plugget med en skruplugg og vannet fylles opp for å se om bassenget holder på vannet da.

Nå lekker den gamle vannpumpen så mye at jeg monterte inn den nye, men den vil ikke suge opp vann til pumpen. Når jeg sjekket tanken i bakken, var nivået veldig lavt. Det viste seg at vannkranen inn til tanken var stengt! Nå er det bare å vente til tanken har fylt seg opp før jeg prøver vannpumpen igjen. Sånn da fylles bassenget med vann igjen, vannpumpen trekker vann, men ikke med stort trykk.

Rundt 13:00 ringte også servicemannen som skal se på vannpumpen, og finne ut hvorfor den ikke stopper.Nå måtte jeg lete etter servicemannen, uten hell. Gikk derfor over til Lech som jobber hos naboen og fikk han til å forklare veie. 5 minutter senere var bilen i porten. De gjorde ikke annet enn å ta ut luft ved å skru opp korken som brukes til å mate den med vann for å få den til å begynne å suge vann. Da stoppet den nesten med en gang.. siden det virket den normalt. Den gamle pumpen fikk de ta med seg. De kan bruke den til reservedeler..
Den nye på plass og gjør jobben sin


Nå er fylling av bassenget igang igjen. Det vil nok ta en stund.. Stengte av for natten, fortsatt noe igjen før bassenget er fult.

Middag på Yellow House, og hjemme igjen ble det TV-kveld med program som Anno og Når vi møtes.