onsdag 31. juli 2013

Onsdag 31. juli

I dag våknet jeg veldig tidlig på grunn av styrtregn ute! Det er også dagen jeg skal møte på imigration for å bli kjørt rundt og skrevet under papirer i håp om at dette skal ende opp med thai-førerkort for bil og motorsykkel.
Klokken 09:00 var jeg på plass og jeg trengte heller ikke benytte regn-ponchoen, det var nesten helt opplett. Jeg hadde kanskje stått der i noen få minutter så ropte noen fra en bil.

Da begynte turen, ikke til Pranburi men til Cha-am. Hvorfor, jo det gikk noe raskere..
Innom legekontoret for å få legeattest var nærmest en vits. Jeg fikk anvist en sitteplass og måtte vente i toppen 5 minutter. Da var det plutselig papir på skranken jeg skulle skrive under. Medical ok.

Deretter gikk turen til trafikkstasjonen for å fullføre papirarbeidet. Den var ikke enkel å finne for utenforstående, alt var på thai. Noe mer venting der, men etter hvert dukket det opp bunker med papir jeg måtte signere. En bunke for motorsykkel og en tilsvarende bunke for bil. Mer venting. Deretter ble jeg anvist til en dør, gjennom rommet hvor det gjøres teoritester og videre inn en dør til et kontor med en stol og kamera. Bilder ble tatt. Ut igjen og vente litt til.

Bil
Motorsykkel
Plutselig hadde jeg to førerkort i hånden, ett for motorsykkel og ett for bil. Alt basert på mitt norske førerkort! De er gyldig i bare ett år og så må de fornyes, noe som skal være vesentlig enklere.



Starten på siste delen
Det ble også tid til mer maling av mur selv om det regner av og til. Det er en fordel at det er vannbasert maling og at det ikke regner for mye.

Sneglene på fellesområdet var ikke å se i kveld. De må finnes der fortsatt vil jeg tro, godt gjemt.

Kanskje blir det biltur en eller flere av de gjenstående dagene. Golf på Royal Hua Hin på fredag. Willy kom på mandag men føler seg ikke helt bra. Må vente med å golfe.