fredag 12. juli 2019

Fredag 12. juli

I dag ringte klokken 08:30 og en ny dag var på vei. Ute er det sol gitt! De andre her i huset var det vanskelig å få liv i, så i dag ble det frokost alene.
Plutselig ble jeg forstyrret av voldsom bikkjebjeffing her i vårt paradis. Det var støyende og lite trivelig. Det kom fra naboen ved porten.


1. Nye utelykt
2. Filamentpære i LED
Deretter ble det en tur til Home Pro og kjøpe nye utelys. De gamle løsner fra tid til annen fordi plasten blir sprø og brekker. Alle fem utelyktene har vært reparert opptil flere ganger. Nå er tiden inne for utskifting og den ene er montert opp (1).

Valgte LED filamentpære som gir omlag 400 lumen (2). Det burde vært nærmere det dobbelte, men dette var den kraftigste de hadde på hele 4 W. Vi får se til kvelden hvordan dette virker.


3. Avgrening med 6 stikk
4. Emballasje med data
Deretter må skjøteledningen ved musikkanlegget byttes ut til bedre kvalitet. Kjøpte to stykker med 6 kontakter på hver (3). Den korteste ledningen de hadde var på 3 m. Kortet den ned til 2 m ved at jeg klippet av og satte på nye plugger (5).
5. Kutting av ledningsss
Skjøte-ledningene får jeg bytte ut når kvelden kommer for det er innearbeid.

Nå skal jeg jobbe litt og svare på noen eposter. 

Inger stakk på Yoga. Odin jobber med skolearbeid.
Det blir å skifte alle utelampene. Den lyser ok med 400 lumen LED filamenter. Må kjøpe nye pærer i morgen.

Middag på Yellow House. Ikke mye folk der nå. Lite med turister også. Den dårlige norske kronen er nok hovedårsaken. Kostnadene har steget med nærmere 30 % på 10 år!!