fredag 22. februar 2019

Fredag 22 februar

Da er vi tilbake i paradis.
Denne gangen valgte vi også Thai og landet noe over 6 på morgenen. Avreise med buss fra Suvarnabhumi ganske nøyaktig 08:00. Fremme på busstasjonen i Hua Hin omlag klokken 12.
Der presterte jeg det kunststykket å legge igjen mobilen, som lå i lommen på seteryggen foran. Det var først etter at bussen hadde kjørt jeg oppdaget at mobilen ikke var med! I en slags panisk tilstand prøvde jeg å få kontakt med noen som muligens kunne gi sjåføren beskjed. Der kom jeg til en jente, etter at hun fikk vite at det var bussen som kjørte fra flyplassen 08:00, at den er tilbake om 20 minutter! Ganske riktig, den kom som jeg fikk opplyst, og der lå den og ventet på meg. Panikken over for denne gang!

Tuk-tuken som vi vanligvis bruker hadde en ny sjåfør da jeg ringte og det varte og rakk.. ingen tuk-tuk. Da ringte "sjefen sjølv" og lurte på vor vi var. Da tok det ikke lang tid før tuk-tuken var der, med den nye sjåføren. Prisen var noe høy denne gang da en dame satt på til et hotell i sentrum. Ho betalte 200 baht fortalte ho før ho gikk. Sjåføren skulle ha 300 baht fra oss i tillegg. Totalt 500 baht på denne turen! En sånn tur tror jeg vi betalte sist omlag 250 - 300 baht. Om jeg husker rett.

Vel fremme ble vi møtt av et reint og fint basseng, ryddig utvendig og innvendig. Veldig bra! Det ble noe leting for å finne igjen ting på kjøkkenet da det har blitt flyttet på. 
Bilen stod på lading og den startet med en gang uten problemer. Den var noe nedstøvet på utsiden slik at jeg får finne en bilvasker. Laderen som Per (eier av bilen), hadde ordnet, var jo brilliant! Ledningene er skrudd fast på polene for en varig løsning. På ledningen er det en skjøteplugg hvor en kobler fra. Da er det bare å putte på gummihetten og kontaktene i selve kontakten blir beskyttet mot støv og vann! Brilliant.

Inne ble det oppdaget at kjøkkenarmaturen var nesten helt tett. Det har gradvis rent mindre vann gjennom denne kranen. En undersøkelse under vasken kunne tyde på at kladtvannslangen var blitt tvinnet sammen. Se øverst på den til høyre på bildet (1). Det ble derfor besluttet å kjøpe en ny slange, som også var litt lengre.
1. Slanger til kjøkkenarmatur
 
Det ble en tur til Market Village og Lotus Tesco for å kjøpe inn noe mat. Men først var vi innom Mix & Match for en lunsj. Det er et sted vi kjenner driverne gjennom flere år. Jeg tror det er tredje lokasjonen vi opplever nå, alle på Market Village.
Oppe på Home Pro ble problemstillingen lagt frem og det endte med at jeg kjøpte en ny armatur med slanger og et skjøtestykke for å skjøte inn en standard slange. Det var ikke mulig å skifte slangene til armaturen da de følger med armaturen og kan ikke kjøpes separat. Det ble også en tur innom Marzipan for en stor dessert! Med andre ord en makelig grei dag.

Vel hjemme fikk jeg ikke feilen til å stemme. Det må være en annen feil. Om det var den ene slangen til armaturen som var tett (kaldtvann), hvorfor var det da ikke mer vann som kom da jeg valgte varmtvann? Den eneste felles faktoren var selve armaturen. Det første jeg tenkte på da var filteret i enden av kranen, der vannet kommer ut. Ganske riktig det filteret var veldig tett, og det vannet som nå kom uten filter kan jeg ikke huske å ha hatt på mange år!

Vi prøvde å rense det men det ble ingen suksess i frste omgang. Det er vanskelig å stikke opp også da hullene i plastprofilen i filteret er veldig små. VI setter filteret i bløt i "Ingersk" blanding til i morgen.

Middag på Yellow og der var mage kjente "vinterflyktninger". Det skulle bli tidlig kveld, men det ble Farmen og Torpet. Noe som er mulig om en benytter en VPN-løsning. Vi er jo like norske om vi er i utlandet! ;-)
Det ble seint, men sovnet fort.