onsdag 22. juli 2015

Onsdag 22. juli

I dag, etter en grillaften hos våre venner i fireren, var det godt å komme på beina igjen. Til normal tid for frokost. Grilling av mat her nede er ikke det samme som hjemme. Jeg tok en tablett før vi gikk og håpet det var nok. Det holdt så vidt. Heldigvis ble magen bedre etter en god frokost.

Planen med turen til Water Park ble forskjøvet til i morgen da våre venner hadde opplevd en episode med en tuk-tuk-sjåfør. Ikke noen sjåfør fra området her. Da må de benytte tuk-tuk da jeg har avtalt med Toey som tolk, for en tur til Cha-am for å fornye førerkortet.

En spesiell dag i dag for fire år tilbake. Vi satt og spiste middag på Yellow og tok frem mobilen for å sjekke nyhetene hjemmefra. VG hadde stort oppslag om en stor bombeeksplosjon i Oslo, og etter hvert kom det frem at det var i regjeringskvartalet. Ikke lenge etterpå kom det melding om skyting på Utøya i Tyrifjorden. Hvor blir neste angrep, og hva er det som skjer? Det var vanskelig å skjønne hva som faktisk skjedde den kvelden. Både CNN og BBC hadde dette som nyhetsflash hele kvelden. Spørmålet mange stiller seg er om dette kan skje igjen. Mest sannsynlig vil det kunne skje igjen, da vi ikke evner å overvåke alle personer i vårt land. Kjøp av store mengder kjemikalier som det kan lages bomber av burde vært fulgt opp bedre av myndighetene. På det punktet er det kanskje bedre i dag.