torsdag 11. juli 2019

Torsdag 11. juli

I dag ble det seint før vi kom ut av senga. Var våken 07:30 men syntes det ble for tidlig. Odin vekket oss nærmere 10:30!

Da ble det noe fortgang i det meste og snart satt vi alle på patioen med frokost og god og kald smoothie! Livet er herlig! Nå virket boksen til Kim og vi fikk se TV inn i mellom slagene.

Deretter ble det noe jobbing med å svare på eposter. Rundt 14:00 dukket
1. Den nye pumpen på 16 m3/h

pumpemannen opp med ny pumpe. Pumpen var identisk, men har mindre kapasitet, bare 16 m3/h. Den gamle var på 21 m3/h. Da jeg kommenterte det, viste han meg skiltet på sandfilteret som var designet for 16 m3/h. Da var det greit. Dette betyr noe justering av tiden da det vil at noe lengre tid med å skifte ut alt vannet i bassenget. 

2. Lydnivået er merket
Hele 23 % lengre tid for å være nøyaktig. Dette kan bety at pumpen blir noe stillere under gange. Den gamle laget noe lyd som var veldig tydelig når det var helt stille. Dette kostet den nette sum av 16 500 baht.

Det tok ikke mange minuttene før den nye pumpen var på plass.
3. Den nye pumpen på plass


Jeg knipset et bilde av baksiden av sandfilteret. Helt nederst til høyre kan en skimte at flow er 16 m3/h.
4. Tekst på sandfilter






Lunsj laget Inger rundt 15. Rundt 16 var ho på vei til Yoga-økt sammen med Jeep. Odin begynte på skolearbeidet. Forberedelse til skolestart på videregående på elektrolinjen. Et godt valg om jeg skal ha noen mening om det ;-)

Selv har jeg mine forelesninger jeg må finpusse på. Hvordan få de som ikke er sterke i matematikk til å skjønne differensialligninger og hvorfor det er et godt verktøy å bruke? 

6. Den gamle lampen
5. Lampefestet

Nå blir det å skru ned en av utelampene igjen. Den henger og slenger etter ledningene.

Dette er kanskje den siste av 5 utelykter som har takket for seg på 13 år (5,6). 

Det er plastikken som blir sprø og sprekker. Har etter hvert laget noen fikser, men når grunnlaget til å feste noe er borte, da er tiden inne for å skifte de til nye.