lørdag 25. februar 2017

Lørdag 25. februar



I dag ble det litt sein frokost og smoothie-makeren var ikke helt på lag i dag. Vi har bestemt oss for å lete etter en ren smoothie-maker.

Mens vi var igang kom pool-gjengen for å skifte sand i sandfilter og skifte o-ring i multiportventil. Se figur merket Filter og Multiport Valve. Etter en stund forsvant de og vil kmmme tilbake i ettermiddag for å sluttføre dette arbeidet.
Bildet er hentet fra http://troubleshooters.com/pool/index.htm

Her er ny sand til filteret
Sandsekkene har bilde av en hane på fremsiden, noe som kan tyde på at dette er en sand som brukes til så ymse. Ikke spesielt for å rense bassenger.

Selve pakningen/o-ringen i multiportventilen består av gummi og var i prinsippet ikke på plass i sporet sitt, men lå nedi ett av innløpene. Noe som vil gi tilgang til flere utløp og innløp, med stor mulighet for at pumpen suger luft, noe den også gjør.

Demontert multiportventil
Selve multiportventilen var lukket og de måtte slipe av naglene for å åpne den. Det betyr at de bare skifter pakningen og skrur den sammen igjen. De skifter altså ikke hele ventilen, noe som ville vært en vesntlig større oppgaver da alle rør er limt fast i innføringene til ventilen.

Størrelsen på pumpemotoren kan variere fra basseng til basseng, avhengig av mengden på vann som skal kjøres gjennom filteret i løpet av en viss tid. I dette tilfellet er motoren på 1,46 kW tilført og 1,1 kW til selve pumpen, eller på utgående aksel til pumpen. Denne motoren er fra 2013.
Motordata
Jeg tror motoren har blitt skiftet to ganger allerede. Ikke på grunn av dårlig kvalitet på motor, men dårlig kvalitet på spenningen her. Den er ofte veldig lav og da kan strømmen i motoren bli for stor og viften som skal kjøle vil gå saktere.


Kjøreturen
Vi tok oss en lengre scootertur da været var flott til nettopp det (noe det nesten alltid er her). Loggen på vår thaitelefon viser at det har blitt noen kilometer i dag, omlag 40 km. På denne turen fikk vi se mange nye ferdige-, og ikke ferdige boligbyggefelter som foregår utenfor selve sentrum. Det var mange og store byggeprosjekter.
Rød Fanta
Etter vi kom hjem kjøpte vi noe frukt på et marked og deretter innom en super for å kjøpe noe snacks til kvelden. Nytt på Nytt og Skavlan fikk vi sett. Det måtte også være med noe rødt i glasset.