onsdag 20. juli 2016

Onsdag 20. juli

I dag ble det frokost klokken 10. En vakker dag som kan gi mye varme utover dagen. Hver morgen har jeg registrert vann ved pumpehuset, selv om det er tørt ellers rundt omkring. Det kan være kondensvann fra ACen på den siden. Alle ACene har egne rør som skal føre kondensvannet ned i bakken. Må forske mer på dette.

Starterskapet poolen
Plutselig dukket poolgutten opp igjen og ny runde med rensing av poolen er på gang. Jeg merker meg at jeg må få koblet styringen av pumpen via den opprinnelige betjeningsbryteren på utsiden av skapet. Nå "mekker" de med overlastvernet og tidsuret inne i skapet, fysisk, for å få pumpen til å gå/eller stoppe når den er i gang. På bildet viser transformatorene (de to hvite komponentene øverst i skapet) til de gamle bassenglysene basert på 12 V halogenpærer. De kan fjernes, eventuelt settes spenningsløse da de ikke er i bruk. De opprinnelige bryterene på utsiden av skapdøren kan benyttes slik at det er mulig å slå av lysene fysisk med tilhørende komponenter på en enkel og riktig måte. Tok en runde og fjernet ledninger i skapet som ikke lengre har noen funksjon. Lystransformatorene er nå satt ut av drift. En av de gamle lysbryterne er nå tatt i bruk slik at det faktisk er mulig å slå av lysene fysisk. Selv om strømmen kommer og går vil ikke lysene da slå seg på.

Vi tok en tur til Cha-am for å sjekke møbelutsalg. Det skal visstnok være billigere der enn i Hua Hin. Er på utkikk etter en løsning i det tredje og minste soverommet. Tror etasjesenger kan være en løsning. Alternativt en løsning hvor sengen vippes mot veggen når den ikke er i bruk. Uansett vil størrelsen på løsningen være avgjørende. I tillegg må det på plass et klesskap for både klær og annet. Fant en etasjeseng på 200 x 100 cm i Ch-am. Tror den kostet omlag 12.500 Baht. Det er to senger som er satt oppå hverandre og kan fristilles som to separate senger. På vei tilbake kjørte vi innom Index og fant en variant hvor det er skapplass under senga. Noe som gjør at sengen er omlag en meter høy. Fysiske mål: 220 x 160 cm og det er med hodegavle med skapplass og hyller. Prisen var over 30.000 Baht og tar mye plass i det lille rommet.

Nå blir det film..