lørdag 12. juli 2014

Lørdag 12. juli

Nå er det helg og frokosten kom på bordet for sent, også i dag. Uansett, den smakte utmerket sammen med smoothien som er prikken over i-en! Den er laget på benken med friske grønnsaker og frukter.

Braketter på prøving
Jernbåndet
Første prosjektet i dag var å se om det var mulig å komme lengre med prosjekt utelys. I enden av tverrgaten i 88 forbi markedet, ligger det på hjørne en butikk som har det meste. Der fant jeg to 20 cm lange jernbånd med hull. Det må være mulig å lage noe av de. Pris 30 baht for begge to. Det var frem med vinkelsliper, skifte skive til slipeskive , og ut på patioen og bråket. Det ble brudd på mange bestemmelser når det gjelder HMS, da jeg manglet det meste. Bildet til høyre viser den ene utelampen med braketten plassert for utprøving.

Den ene lampen er nå forsøkt montert og braketten virket som tenkt. Det er en utfordring som må løses. Det er de skruene som skal holde selve armaturen til braketten, de må aldri løsne i brakettfestet! Da vil jeg aldri få ned igjen armaturen hel. Har derfor kjøpt inn en en-komponents lim som skulle gjøre susen om en skal stole på de på Home Pro, og det skal en jo.

Det stoppet opp på utelampe nummer to. Der må jeg nemlig kappe en ny tversover-brakett og det gikk greit. Men lengden gikk ikke opp med et hull i midten for å skru de sammen. Der må bores må vite! Jernborer har jeg ikke og det blir prosjekt.

Slik ser TV ut fra siden.
Den TVen den TVen, den er ikke god. Skjermen er veldig blass og bildet kan bare sees ordentlig rett foran. Sjekket på Home Pro: Slik er det med gamle TVer. Gammel? Denne er fra 2007 tror jeg. Det er "bare" 7 år..

Alle merkene ligger inne i selve skjermen, både de mørke og de lyse stripene.
 
Det ble derfor besluttet å vurdere ny TV og da montert på veggen. Det endte opp med en 48" smart-TV av Samsung merke. Den lovte de å komme og montere i morgen.

Fordelingstavlen inne i huset
Jeg må også få skiftet ut vernene til den nye typen med innebygd jordfeilbryter. De tar ikke mer plass enn de gamle en-polte vernene. Det må gjøres en liten omkobling i skapet da både L- og N-leder må hå gjennom det en-polte vernet. Det må altså kjøpes inn: 4 x 32 A C-kar., 3 x 20 A C-kar. og 5 x 16 A C-kar.. De 32 A kursene er i hovedsak aircondition og bassengpumpe. Bassengpumpen er bare på 5 - 6 A nominell. Startstrøm kanskje 4 ggr i bare noen få sekunder. Jeg synes dette er noe overkill da tverrsnittet på lederne er mellom 2,5q - 6 q.

Sånn, da er golfbagen klar for en runde på Royal Hua Hin i morgen. Det blir første runden med golf siden februar i år. Har avtalt å leie bilen til Jeep i morgen, og den er avtalt å hentes klokken 10. Teetime 11.