tirsdag 23. juli 2019

Tirsdag 23. juli

En vanlig start på dagen, kanskje noe tidligere enn vanlig.I dag skal jeg fornye de thailandske førerkortene (bil og motorsykkel). Toey vil være med som tolk og translatør. Helseattest er allerede fremskaffet.

Klokken 9 begynte vi ved Toey shop og rett til Imigration som har flyttet inn i nye lokaler oppe på høyden ved soi 88. Det første var å bli tatt bilde av og kopi av pass og visa. Deretter må en jeg fylle ut en søknad om å fornye førerkortene. Her er det slik at du får et fysisk førerkort for hvert type kjøretøy. Det betyr dobbelt opp av kopier. Denne prosessen ved Imigration kostet omlag 1300 Baht. Nå var det å kjøre videre til transportation i Cha-am.

Vel fremme var det å legge frem søknaden, og nye kopier av pass og visa måtte ordnes, igjen. De har heldigvis kopimaskiner på stedet og en må betale noen Baht for hver kopi. Deretter den store testen. En plansje med forskjellige fargepunkt var plassert på veggen. Jeg skulle stå i en viss avstand i fra og fortelle hvilke farge prikken hadde som ble pekt på. Deretter sitte på en stol med en gass- og bremsepedal foran. Når en trykker ned gassen kommer et grønt lys og da skal du raskt trykke på bremsen. Responstiden blir registrert. Til slutt var det kontroll av sidesyn. Stikk nesen i et hull og det kommer opp lys langt ute til hver side. Da må en oppgi fargen på lyset og hvilken side.

Da var det over og nå ble det å vente, og betale 310 Baht. Plutselig var det min tur å sitte i stolen foran kamera som tar bildet som skal på selve førerkortet. Noen få minutter å vente og førerkortene var ferdige og de var fornøyd. Da har jeg to nye år før en ny fornying må gjøres. Hadde jeg hatt årsvisum ville jeg fått 5 år.

Nå var dagen nærmere 13 på dagen og det var tid for lunsj. Vl hjemme stakk vi til Burger King på Market Village, for deretter kaffe på Starbucks. Senere på kvelden ble det nattmarkedet for å kjøpe bursdagsgave til Nicholas.

Middag på Yellow House.