søndag 30. juli 2017

Søndag 30. juli

I dag begynte det med en skyfri blå himmel. En god frokost uten den irriterende tikke-lyden som av og til hørtes i takviften! Det var godt å slippe å tenke på hva det kunne være. Etter frokost ble det bestemt at vi skulle kjøre sørover til det akvariet vi var en gang tidligere. Men, det ble det en fort stopp på da minstemann nektet å være med. Han var nok sliten etter nattens økt da vi andre sover.

1. boddør sør
Det ble oljing av den ene boddøren (1) som ser rimelig herjet ut etter bare noen få år. Det kan være tresorten som er lite bestandig mot været.Et fremskutt tak over døren kan være et aktuelt tiltak. Den andre boddøren er ny og nyoljet. Får holde et øye med dørene og olje de oftere.
2. Avslapping

Det kom et regnskyll, men det var kortvarig og det ble en fin dag. Noen benyttet det gode være til å bli brune, andre sover på hvert sitt rom..

3. Den valgte olje til dør
Det hadde gått tomt for vann midt på natten og kjøleren/varmeren ble stående på uten vann. Det virker som den ikke har tatt skade da jeg hentet meg varmt vann til kaffen til frokost. Det er vanskelig å beregne dette når den nærmer seg tom før en går til sengs og beholderen må være tom for vann før den fjernes og kan påfylles mer vann. Da er det ganske mye vann i systemet som vanligvis holder til vannet er fylt opp igjen.

Det ble lunsj på Yellow House og minstemann ble hjemme.

Ble en tur til Market Village for å kjøpe noe mat. Da benyttet jeg muligheten til å kjøpe noen lyddempingsmatter for å forsøke å dempe lyden av poolpumpen. Den ble målt til omlag 71 dB fra 1 meters avstand med en app jeg installerte på mobilen. Store begrensninger da den benytter mikrofonen i telefonen, men det får holde.

Det ble middag på Yellow House og vi var ikke alene denne gangen. Minstemann ble hjemme. Da vi kom ned igjen, ble det bestemt at øret måtte av en lege da han fortsatt ikke var helt bra. Vi dro derfor til legevakten for å sjekke øret. Fikk noe medisin og må tilbake om et par dager for å sjekke utviklingen. Dro til Sao Paulo hospital i Phet Kasem Road og det var overkommelig pris på noe over 1000 Baht.

3. Lydkasse
Lyddempingsmattene ble kappet til og limt i kveld til en kasse jeg kan tre over pumpen (3). Limet er av typen vi benyttet da vi lappet sykkelslangen i gamle dager. En reduksjon ned til 66 dB vil være en suksess. Svaret får jeg i morgen når jeg prøver ut eksperimentet.

Det ble så mye lukt at jeg besluttet å sette kassen ut på patioen.

Nå tar vi kveld og klokken er over midnatt.