torsdag 19. juli 2018

Torsdag 19. juli

I dag nok en gang opp 07:30.. begynner å bli en vane nå. Utenfor regner det og det har det mest sannsynlig gjort hele natten og det fortsetter. Rundt 09:00 kom arbeiderne og fortsetter med taket i carporten. Sparkling og klargjøring for maling. Som det fremgår av bilde 1 er taket nå på plass i carport og den nye armaturen montert mellom søylene midt i carporten. 


1. Taket på plass i carport
2. De nye LED-pærene
3. Nå har pumpehusets tak fått membran
4. Boden har også fått membran
5. Carporten i ettermiddag
Det er en utfordring med eldre spot som er beregnet for glødepærer, glødepærer som ble forbudt i Europa i 2009. I følge Home Pro vil disse pærene (2) kunne erstatte glødepærer direkte og en kan benytte samme dimmer. De kostet over 200 Baht men har en levetid på 25 000 timer. Etter installasjon virker pærene utmerket, men hele dimmerområdet brukes ikke, bare det øverste området. Men det er ok. Effekten på 9 W er mer enn nok, rene flomlyset på fullt. Valgte en fargetemperatur på 3000 K som er varmhvit og er det som pærene i utelysene. Fargegjengivelsen er på 90 %, noe som er veldig bra.

Det er håp om at regnet skal gi seg til helga.. det får vi håpe for så langt har det bare blitt 2 runder med golf.

Det ble en biltur til Market Village for å kjøpe inn diverse småting. Hadde været vært mer atabilt ville det vært en scootertur. Rett etter vi kom tilbake, kommer også Lech for å rense bassenget.

6. Den nye lampen i carporten
7. Noe avslappet
I dag fikk begge flate betongtakene membran (3, 4). Det viser seg over tid at betongen trekker fuktighet og slår sprekker, noe som i verste fall kan resultere i at takene kollapser. Det er en større jobb og sparkle og pusse taket i carporten (5). De regner med å male i morgen. Den nye armaturen har LED og lyser bedre og har lengre levetid. Valgte en armatur som er tett.

I dag begynte også the Open. Det ble derfor mye TV-titting (7)..

Middag på Yellow House.