mandag 29. juli 2013

Mandag 29. juli

I dag var dagen for å ordne med kjøp av scooter. Jeg scootret ned og fant fort ut at dette ville ta lengre tid enn vår returdato tilsier. Avtalte derfor at de måtte sjekke hvilke alternativer de har for å få dette ordnet nå.
Det gikk ikke lang tid før telefonen ringte og jeg kunne komme ned igjen, de hadde en løsning. Det som tydeligvis tar tid er eierregistrering. Ved at selskapet som selger står som eier midlertidig, løste dette seg på en overraskende rask måte! Men alt måtte betales med gode gammeldagse penger som måtte telles opp til flere ganger.
Sammenstøt i hovedgaten

På vei ned og i enden av soi 94 var det to biler som hadde braket sammen, de skulle begge opp soi 94! Den fremste bilen på vei ut i hovedgaten har ingenting med sammenstøtet å gjøre. Det er den lyse og den mørke som har braket sammen. Etter min mening ser det ut som den mørke pick-upen har startet svingen et felt lengre ute enn den hvite og kjørt inn i den. Politiet hadde allerede satt opp kjegler for å markere at veien plutselig har blitt mye smalere for en periode.

Scooter på plass hjemme

Parkert utenfor porten
Da var det bare å kjøre scooteren hjem. Den jeg har leid står fortsatt i enden av soi 94. Det ble en kjapp undervisning og trening for Inger som ble den som måtte kjøre leie-scooteren hjem. Jeg kjørte foran og guidet og det gikk strålende!




Sommerfugl i inngangen
Midt i veien inn dukket en sommer fugl frem. Den slet noe med å holde seg i ro på flisene da det var noen vindkast. I allefall lenge nok til at jeg fikk tatt et bilde.




Parkert under tak

Utenfor porten
Scooteren er en Honda PCX150 - Special Edition. Det er viktig nå å passe på tiden og sørge for at den alltid er forsikret. Den ene går ut om ett år, den andre etter to år. Om jeg har forstått det rett. "Grønne-boka" er et slags vognkort som kommer når alt er ordnet og alle papirene er godkjent.

Den har forøvrig automatisk stopp av motoren når den går på tomgang/står stille. Ved å vri på gassen starter den igjen. Den har også fjernstyrt alarm som vi finner på bilene!