torsdag 10. juli 2014

Torsdag 10. juli

I dag begynte dagen seint igjen. Må nok på med vekkerklokke om ikke dagen skal soves bort, og det er den for god til.

Bananene var ikke modne nok til smoothien, krise! På scooteren og kjøpe bananer.. noe som burde være en enkel sak, ble en uforrettet sak. Ingen har bananer i nærområdet, da de kjøpes etter behov på markedet for frukt.

Varmtvannsbereder kjøkken
Deretter ble det å se på varmtvannsberederen til kjøkkenvasken.Første utfordringen er å finne ut hvordan få av coveret. Da er google fin å ha i nærheten. Det var egentlig bare å vippe frem i overkant og huske den ene skruen godt gjemt under. Husk også å ta av trinnvelger.

Bildet tatt fra undersiden
Jeg sjekket filter og reguleringsventil, alt var som det skulle være. Det viste seg at det var selve tappen som kommer ut og aktiverer en mikrobryter som ikke kom helt ut. Det var heldigvis mulig å justere mikrobryteren nærmere. Da virker den, og det viktigste den slår av når kranen stenges. Det at tappen ikke kom raskt nok og langt nok ut kan være at trykkfallet ikke er stort nok. Det kan være at hydroforpumpen kan levere et høyere trykk. Det ville gitt et større trykkfall. Får følge med hva som skjer, om den virker etter hensikten og at elementene slås av når kranen stenges.

Under viser selve justeringen av mikrobryteren.

Mikrobryter just,skru
Nå er det tid for en tur på Market Village.

Det ble ikke noen braketter til utelysene. Hverken Home pro eller Big Chang hadde noe som kunne brukes. Banan, derimot fant vi i jernbanegata. En stor klase med minst 10 bananer til 50 baht, og som var modne.

Må lete etter en smed som kan tenke seg oppdraget med å lage brakettene.

Nå er det tid for middag. Det blir en spasertur til Yellow house. Etter middag har vi planlagt en ny filmrunde med småkaker og annet snacks. Ytterdøra tar nedi karmen igjen og den er vanskelig å åpne. Det må bli en ny runde med vinkelsliperen under døra i morgen.

Det var denne dagen.