fredag 6. juli 2018

Fredag 6. juli

I dag var det å være ferdig med frokosten til 3BB dukker opp. Avtalen var klokken 09:00. Allerede 08:30 ringer telefonen og 3BB lurer på om Internett virker. Jeg kan se på modemet at lampen som indikerer Internettilgang lyser, det har den ikke gjort før (1) på det nye modemet. Men det trådløse SSIDen som tilhører mitt WLAN fant jeg ikke, og kunne derfor ikke sjekke om det virket. Da sa de at de ville komme og sjekke og fikse det.
1. Det nye modemet uten Internett
De dukket opp 09:10 og det tok omlag 10 minutter og alt virker nå som tidligere. Internett er på plass!

Den tredje lampen på modemet lyser. Når alt er normalt skal alle 4 lampene lyse (2). Da jeg lurte på om påloggingen på modemet også var i orden, klistret han en lapp med telefonnummer: "I will config for you". Med andre ord, hold fingrene unna!
2. Det nye modemet med alle 4 lysene
Da var det på tide og lete etter batteri til fjernkontrollen. Det er den vanlige flatbatteritypen CR2032. På Mart i soi 88 var mitt første valg og de sviktet ikke nå heller. Nytt batteri til den nette sum av 45 Baht! Da var det å dra hjem og skifte batteri (3,4).
3. Nytt batteri og fjernkontroll åpnet
Det var en enkel operasjon og jeg benyttet engangshansker for å unngå fett på batteriet. Testet og alt på bilen virket som normalt, også knappen på dørlåsen og knappen for åpne bagasjelokket utenfra. Låsing virket også normalt fra fjernkontrollen. Da antar jeg case closed angående problemene med bilen. 
4. Beskyttelse over batteri fjernet
Da ble det god og flott lunsj hjemme! En scootertur til grønnsaksmarkedet for å kjøpe noe fersk frukt og grønnsaker (5). 
Vel hjemme og igang med taco til kvelden ble det oppdaget at det var tomt for vann. En biltur opp til Toey og bytte beholder, tom mot full beholder. Det kostet den nette sum av 20 Baht.
5. Et blikk inn i et grønnsaksmarked i soi 88


Nå er det bare å vente til maten begynner å nærme seg.