onsdag 10. juli 2019

Onsdag 10. juli

Vi landet på Suvarnabhumi Bangkok flyplass klokken 06:13 lokal tid. Det var 2 minutter før planlagt ankomst. Det var stor trafikk av reisende og vi kom ikke igjennom passkontrollen før nærmere 07:30. Nå har de også innført fingerprint scanning på begge hender samt begge tomlene, noe som også medførte at hver enkelt brukte mer tid! Det var noen mørkkledde utkledde "spøkelser" som fikk beskjed fra politiet om å forlate området. Dette ble observert når en står i passkontrollkøen. Politiet var tydelige: "You have made too much problem".

Vi reiste videre med bussen til Hua Hin. En tur som tar fra 3,5 - 4 timer. Denne gangen veldig nær 3,5 timer. Akkurat denne turen var det en veldig humpete og ristende tur. Det meste kan forklares med veiarbeid og områder uten fast veidekke. Ved ankomst busstasjonen i Hua Hin bestilte vi Kaeng med sin tuk-tuk som hentet oss. Det har de siste gangene kostet 350 baht. Bussen kostet omlag 290 baht.

Vel hjemme syntes det denne gangen som alt virket. Men Lech som renser bassenget kunne meddele at pumpen måtte skiftes da den lakk vann. I februar skiftet de akseltetningen. Nå var det hull i selve huset. Ladingen av bilen virker utmerket, ingen problem med å starte den.

Det ble en biltur til Maket Village og Tesco for å handle inn mat. Vel hjemme ble det avslapping på noen og mer arbeid på meg. TV-boksen ville ikke virke selv om jeg betalte for en måned (30€). Noe frem og tilbake med Kim på SMS uten at det ble løst. Det ble derfor film på kvelden via egen PC og VPN. Filmen Tsjernobyl er skremmende godt fremstilt og viser en styringsform ikke ulikt hva de hadde på Helge Ingstad da den kjørte på tankeren Sola.

Deretter ble det senga.