torsdag 5. juli 2018

Torsdag 5. juli

I dag begynte dagen med god frokost og god smoothie og rundt 10:00 ringe 3BB. De skulle sende en tekniker innen en time. Plutselig rundt 14:00 dukket det opp en bil med 3BB på siden. De begynte med å måle ute i skapet i gaten og i stolpen utenfor området her. De konkluderte med at modemet måtte skiftes. Noe jeg fortalte de da de kom. De kunne dårlig engelsk. Jeg fikk beskjed om å stikke ned på kontoret til 3BB mellom soi 94 og Bankok Hospital ned på Phet Kasem road. Jeg scootret ned og kjørte inn på hovedveien ved Blue point, fant kontoret. Der fikk jeg et nytt modem i bytte for det gamle som ikke virket. Forøvrig den samme dama jeg snakket med i telefonen, sa ho.. Vel hjemme koblet jeg opp og det fungerte i noen minutter, deretter helt stopp. Fikk beskjed i nettleseren at jeg måtte logge meg inn på modemet. Det virket ikke med de opplysninger som lå i esken sammen med modemet. Prøvde å ringe de men fikk ikke svar, klokken var over 17:00, da stenger de kontoret. Det blir en ny dag uten Internett.
Inger laget flott lunsj og etter lunsj dro vi til Makro for å handle inn litt større parti med mat. Før vi kom igang fikk jeg problemer med å åpne bilen. Bilen responderte ikke med fjernkontrollen, ei heller knappen på dørhåndtaket. Etter flere forsøk fikk jeg åpnet bildørene og jeg fikk startet bilen. Men da lyste av og til lampen som indikerer at noe er galt med nøkkelen. Knappen på dørhåndtaket for åpne bildørene eller bagasjeromsknappen for å åpne bagasjeroomet fungerte. Vi kom oss til Makro uten problemer og fikk handlet inn hva vi hadde på listen. Ute ved bilen fikk jeg problemer igjen når bilen skulle åpne, fjernkontrollen syntes ikke å virke. Etter mange forsøk fikk jeg endelig opp dørene. Bagasrommet åpnet jeg fra førersiden med egen spak. Da jeg forsøkte å starte fikk jeg problemer igjen. Lyset som indikerte feil med nøkkel lyste konstant og da er det ikke mulig å starte bilen. Den sluknet etter hvert og da kunne jeg starte bilen og hjem kom jeg uten problemer. Da jeg kom hjem tok jeg ikke risken på å forsøke å låse bilen.

På vei opp til Yellow for å spise rundt 20:00, ringte 3BB og lurte på om jeg hadde problemer med Internett, noe jeg bekreftet. Om jeg var hjemme ville de komme om omlag 10 minutter. Jeg snudde og ventet på de hjemme. Det kom en person på motorsykkel som jeg slapp inn.
1. 3BB igang med feilretting

Han brukte omlag et kvarter på å finne ut at han ikke kunne gjøre noe mer i kveld, men ville komme tilbake neste dag. Vi ble enig om at 09:00 var et greit tidspunkt.
Da jeg gikk til middag måtte klokken være nærmere 21:00. Rett etter middagen måtte jeg Google for å finne ut om det var enkelt å skifte batteri i fjernkontrollen til bilen. 
2. Fjernkontrollen som må skifte batteri

3. Fjernkontrollen fra knappesiden
Vel hjemme fikk jeg åpnet fjernkontrollen og fant ut at jeg må kjøpe et nytt batteri av typen CR2031. Et ganske vanlig type flatbatteri på 3V.
Deretter ble det å se golf fra Irland og Inger jobber med oversettelser.