fredag 24. juli 2015

Fredag 24. juli

I dag var det tidlig start og dagen for å få fornyet de thailandske førerkortene (motorsykkel og bil). Startet 9 i dag tidlig fra Toey, med Toey som tolk, med retning Cha-Am. Vel fremme var det bare å snu tilbake til immigrasjon i Hua Hin da jeg ikke har den "gule boken", bare den"blå". Da trenger jeg et offisielt dokument som bekrefter min identitet. På immigrasjon i soi 11 fikk jeg ordnet nødvendige papirer og godt og vel 1000 Baht fattigere. Da var det å snu tilbake til Cha-Am for å fortsette.

1. Eksempel på thaiførerkort
Deretter gikk det bedre og vips så hadde jeg to nye førerkort. Her har de ett førerkort for bil og et tilsvarende for motorsykkel.

Toey spurte de om hvor lang tid jeg ville få, og da fikk han beskjed om at det ikke utstedes lengre tid enn ett år på vanlig visa (turistvisum). Da jeg sjekket de nye førerkortene har jeg fått utløpstid 31. juli 2017. Det betyr faktisk to år, noe som ikke var et valg overhode. I løpet av helgen vil jeg sette igang prosjekt "Gul bok", for da trenger en ikke ta med pass eller visa. Hele prosessen i dag tok sine 3 - 4 timer pluss tiden for å få en legeattest som var gjort i forkant.

I løpet av formiddagen var også mannen til Noo innom og ryddet i huset.

2. Luang Phor Thuad
Deretter, med nye friske førerkort, dro vi i retning Majestic Creek golf for å besøke Statuen av munken Luang Phor Thuad som er 12 meter høy. Like stor opplevelse hver gang og kaffien smakte ikke verre der enn den gjør andre steder i utlandet.

På vei hjem stakk vi innom Burger King på Market Village for en sein lunsj, og handle inn noe mat på Tesco.

Vel hjemme, litt avslapping før vi går på Yellow for middag. Odin vil teste ut om kamera virker som det skal, nå etter andre gangs klage. Nå siste gangen var det batteriet som sluttet å ta imot ladning. Første gangen var det minnebrikken (micro-SD) som ikke fysisk var mulig å fjerne.