tirsdag 25. juli 2017

Tirsdag 25. juli

I dag, etter en god natts søvn, våknet jeg av at Noo og mannen styrte ute på patioen. De ryddet og vasket inne mens vi spiste frokost ute. Etter frokost dukket Toey opp med den årlige regningen til den obligatoriske pestkontrollen. Det koster 4500 Baht pr. år. I tillegg betalte jeg også Toey noe for sin godvilje til å hjelpe til og at han brukte hele dagen med meg da jeg fornyet førerkortene i Cha-am.

Bestilte samtidig en rengjøring og kontroll av AC på sov 2. De kom 15:00 og det tok omlag 1 time og kostet 800 Baht. I dag tidlig ble det oppdaget isklumper som kom inn i rommet! Røret i bakken som skal føre vannet bort satte jeg spyleslangen nedi og det var åpent. Nå bør dette prosjektet være i orden.

1. Klorelement
Da var det klorautomatikken. Der må jeg finne en løsning. Jeg skrudde ut elementet (1,2) og kjørte på scooter ned til de 3 bassengfirmaene ikke langt ifra Vanna Nava vannpark.

Da jeg skrudde ut elementet, oppdaget jeg at den røde ledningen var løs i krympen (3). Det ble også oppdaget at tetningslisten mellom bassenget og den ene lampen i bassenget var slitt av. Ikke godt å si hvorfor, men listen virket noe løs også på den andre lampen.
3. Den røde var løs.

2. Klorelement
4. Lys i bassenget uten tetningslist

Turen gikk bra nedover og jeg maktet å finne en vei uten å benytte Phet Kasem road! Dessverre, viste det seg at den klorautomaten jeg har som er over 10 år gammel, var ikke mulig å kjøpe. Den var ute av produksjon.

Men tetningslistene fikk jeg kjøpt der
5. Tetningslist
jeg kjøpte lampene, Pool Mart. De kostet 350 Baht pr. stykke. Jeg kjøpte to slik at jeg også skifter den andre før den løsner helt.

6. Tilbud på nytt
Jeg bad om et tilbud på en ny løsning med nytt element og ny kontrollenhet. Der fikk jeg priser fra 28 800 Baht til 43 800 Baht. Den billigste var det Pool Mart som ga og det var der jeg også kjøpte de nye LED-lampene i februar (6). Arbeid kommer i tillegg og det kan være fra en til to ukers leveringstid.

En utregning av hvor mange timer pumpen må gå, ble gjort i mars.
7. Kosestund med søtsaker

Turen tilbake var en historie for seg! Jeg prøvde å finne en vei tilbake på tvers av alle soier. Jeg endte omlag 16 km sør for Hua Hin!! Ett eller annet sted i skogen/fjellene har jeg krysset min egen vei i retning sørover. Men, det er mange veier men akkurat i skogen/fjellene var det ikke mange valg. Men en opplevelse var det! ;-)

Da ble det en tur til Market Village for både fornøyelse og mat.

Middag ble laget hjemme og det kostet mindre enn en middag ute!

Deretter golf på TV og forberedelse til en golfrunde på Royal Hua Hin i morgen, om været er ok i morgen.