torsdag 6. august 2015

Torsdag 6. august

I dag begynte dagen på hotell Novotel og klokken halvfem var det ubønnhørlig slutt på søvnen og det var bare å begynne dagen og returen til Norge.

Vi kom på flyplassen før halvsju og fikk sjekket inn med det samme. Det var ingen kø i innsjekkingen, ei heller i passkontrollen. Vi var derfor innenfor noe over halvsju. Da var det å rusle rett til Coffee bar for frokost. Denne gangen valgte jeg panini med ham. Egentlig et veldig godt valg. Det ble noe venting til gaten F5 åpnet.

1. På plass i flyet
På plass i setene var det bare å sette seg til rette for en 10,5 timers flytur til
Oslo. Turen gikk fint og maten var god. Vi fikk to valg, fisk eller kylling. Valget var enkelt og maten smakte godt. Det samme var den enkle frokosten også. Mengden av mat er nok mindre på Norwegian enn hos andre selskap tror jeg. Vi kjøpte med en vannflaske hver da en må be om vann. Da får en bare et lite  plastglass med vann. Som vanlig fikk jeg sovet det meste av tiden, men noen god søvn tror jeg ikke det ble. Tepper som er godt å ha for å unngå at en fryser må det betales for noe jeg naturligvis unngår. Maset med å kjøpe noe fra snackbar er slitsom, og folk kjøper. Betjeningen springer rundt med både det ene og det andre. Det positive er at mobilen kan lades helt opp via USB-kontakten, og lyden fra mediasenteret nås med vanlig 3 mm minijack. Noe som gjør at en kan benytte standard hodesett. Men, jeg er nok ikke noen typisk Norwegian kunde. Det er for spartansk på lengre turer og det for mye mas om å kjøpe.

Rundt 17:00 norsk tid landet vi på Gardermoen med et "brak". Landingshastigheten var noe over gjennomsnittet høy og det ble mye reversering av jetdyser og aktive bremser for å stoppe opp. Måtte på gamle måten hente bagasjen og sjekke den inn igjen på nytt. Dette idiotiske systemet har Norge hatt i en mannsalder og er sikkert det eneste landet i verden.. tror jeg. Fra september 2015 er dette heldigvis historie. Da går bagasjen direkte til final destination som andre land har praktisert i mange år.

2. Arbeidsplass
Nå sitter jeg her på Gardermoen, kanskje det stedet hvor det er vanskeligst å sitte å jobbe uten tilgang til en lounge.

Akkurat nå fikk jeg beskjed om at flyet er forsinket med 25 minutter. Ny avgang 22:55. Norwegian må jo holde i hevd sine forsinkelser.. klokken blir sikkert over 23 før flyet forlater Gardermoen.
Som antydet ble klokken godt over 23 før vi tok av og landet i Ålesund rundt midnatt. Vel hjemme måtte jeg en tur å handle og da er det bare bensinstasjoner som har åpne. Klokken ble over to før jeg fant sengen. Med dette er denne ferien slutt!