mandag 15. juli 2013

Mandag 15. juli

Muren i bakgrunnen er nymalt!
Dagen begynte som vanlig med en god frokost ute på patioen. Der ble vi stoppet på vei ut med maten av pool-boy som måtte inn å slå inn for å sjekke sikringen til bassenget. Pumpen ville ikke starte. Vi konkluderte etter hvert med at det måtte være en feil som måtte ses nærmere på, sikringen ville ikke.
Lunsj
Deretter var det på det solkrem og hansker for maling av mur. Solen ble etter hvert heftig for maling og det ble derfor noen velfortjente pauser i skyggen med kaldt vann. Herlig! I mellomtiden ble det lunsj og en herlig lunsj ble tryllet frem av Inger.
Denne delen av muren som vises her er nå ferdig malt og det gikk med nesten 5 liter maling. Ved oppvask fikk Inger støt og det viste seg at det var hele 60 V mellom komfyr og vask! Noe var galt også her. Strømmen kom og gikk hele dagen. Vi dro ned til Market Village for å handle mat og når vi kom tilbake var det fortsatt ikke noe strøm i huset. Jeg ringte Toey og fortalte at noe var galt siden sikringen til bassenget slår seg ut og i tillegg jordfeil på kjøkkenet. Han kom og fortalte at det var bare dette huset som hadde problemer med strømmen.Toey er vår handy-man og utdannet elektriker.
Sikringskapet
Vi begynte å måle for å finne ut hva som faktisk var feil. Her i Thailand har de 400 V system med 230 V mellom fase og nøytral. Selve kWh-måleren er plassert mellom en fase og nøytral. Det viste seg at det er jordfeil på både kjøkkenkursen og bassengkursen. Selv om vi trakk ut alle støpsel og slo av alle apparater var det jordfeil på kjøkkenet. Det virker som jordfeilen er på det faste anlegget?! Nå har vi ved hjelp av skjøteledning strøm til kjøleskap og drikkevannbereder. I morgen begynner arbeidet med å finne jordfeilene. På kvelden hadde vi besøk på Yellow House med Tom Tøsse i spissen for 4 par fra Ålesund til en god middag. Det endte med en omvisningsrunde i området før de "Tuk-tuket" seg tilbake til et boområdet "langt ute på landet".