onsdag 10. juli 2013

Onsdag 10. juli

En vanlig start på dagen. Litt overskyet i dag også men solen titter frem nå og da. Akkurat nå er det noen regndråper og sol samtidig. Planla å slipe ned maling men denne vinkelsliperen bråker noe enormt! Føler jeg må vente til etter solnedgang for ikke å forstyrre naboene for mye. Nå er det forøvrig folk i 4 av husene rundt oss og det er bra.
Det ene pool-lyset har sluttet å virke. Mye searching på Google for å finne ut hvordan armaturen kan løses fra pool-veggen.
Nå er poollyset klart for sjekk
Baksiden viser hvordan kabelen
er kveilet opp
Koblingspunktet på bassengkanten
Det ordnet seg til slutt og armaturen ligger nå på poolkanten. Mye eir på alle koblinger og tilkoblings-pinnene på selve halogenpæren (gy 6.35) var eiret slik at det manglet elektrisk kontakt. Pæren er på 100 W og 12 V. Det er viktig med sikkerheten når en jobber i og nær vann. Spenningen er galvanisk skilt fra farlig berøringsspenning. Kabelen til pool-lampen er koblet sammen i et eget koblingspunkt på bassengkanten. I dette landet kjenner de lite til koblingsstykker og vanntette koblingsklemmer. Her snurres lederne sammen og tapes. Etter 6 år var det vanskelig å finne ren blank kobber i kabelen, det meste var veldig eiret.Nå en runde til Home Pro for å se hva de har av pærer.
Der var ikke mye å hente, men en 50 W pære av samme type er klar for testing i morgen. En plan jeg må sjekke nærmere er om disse armaturene kan erstattes av tilsvarende med LED-lys.