mandag 19. februar 2018

Mandag 19. februar

I dag ble det en rolig start. Ikke noe stress, bare nytelse..
Frokosten var som vanlig veldig bra med hjemmelaget smoothie! Ikke direkte solskinn men over 30 grader i skyggen.

1. Batterilader
I går kveld satte jeg på lading på scooteren. Det viste seg at også den hadde et 12 V batteri. I dag tidlig var batteriet fulladet (1). Da oppdaget jeg at skjøteledningen kunne være farlig å bruke at det var dårlig kontakt. Etter frokost demonterte jeg den (2) og strammet fjærene. Den ble tryggere å bruke etter denne jobben! Dette er noe å tenke på her nede!
2. Skjøteledning

3. Modifisert feste


4. Armaturen er ok
Den ene utelampen ble prosjekt nummer to for å få på plass en løsning da den hadde løsnet fra veggen (4). Da jeg hadde laget en metalløsning viste det seg at plasten som skulle holde skruen sprakk og jeg var like langt (3). 


Spiste lunsj hjemme i dag.


Måtte kjøpe mer drikkevann og kjørte opp til Toey shop for vann. Det er en liten bragd på sccoter! ;-)


5. LED og solcellelykt
6. Teknisk dat LED-lykt
Reiste ned til Home Pro i håp om å finne et bakstykke til armaturen jeg kunne bruke. Men nei, de solgte nå bare hele armaturer. Jeg burde hatt en løsning som de nye armaturene har med et metallstykke, ikke ulikt det jeg formet til (3), men som hel og rett med skruene fast i hver ende. Og med hull for å feste skinnen til veggen. Det fant jeg altså ikke, og kjøpte derfor en LED- og solcellearmatur til den nette sum av omlag 1300 Baht. Det må betraktes som et eksperiment for å se om den lades opp nok gjennom dagen til å lyse i 8 timer i mørke. Ikke mye effekt, bare 0,6 W (6). Det var ikke den største lysmengden, men nok til at en kan finne frem i mørket (5).


Noterte meg også at alle nå har lysstyrte pærer i portlysene. De kom på omtrent samtidig alle nå når mørket kom! 


7. Scandinavian kitchen
I dag valgte vi å spise et annet sted enn Yellow.Det ble Scandinavian kitchen (7). Maten smakte fortreffelig! Prisnivå omlag på Yellow nivå.

På vei hjem igjen kjørte vi innom den nye 7-11 i soi 94. Der kjøpte vi snacks til TV-kvelden.

Etter TV-titting ble det senga.