søndag 5. mars 2017

Søndag 5. mars

Denne dagen kom veldig fort de siste dagene, hjemreisedagen. I dag blir å gjøre klart for hjemreise og oppsummere disse 14 dagene.
Det ble mye utskifting av deler i pumperommet for at bassenget skal være i toppslag. Det røret med lekkasje ble plugget da det ikke er nødvendig. Oppsuging av bunnfall kan gjøres med slange fra skimmer inntaket. I følge Inger er dette det reneste vannet ho har sett her på lenge!
Slik ser bassenget ut når vi forlater det denne nå

Hvor ofte må pumpen gå?

Hvor ofte må pumpen gå i døgnet? I følge Google fant jeg en snutt som mener at vannet må skiftes minst to ganger i timen når det er varmt/summertid. Med et basseng på 6 x 4 x 1,6 m får vi et volum på  38,4 m3. Dette multipliserer vi med 2 da vi må skifte ut vannet to ganger i timen. Da får vi 76,4 m3 som må skiftes ut i timen. Pumpen har en kapasitet på 21,5 m3/h. Da får vi 3,6 timer. Dette er avrundet til 4 timer. To timer fra 07:00 - 09:00 og to timer fra 17:00 - 19:00. Pumpen her er omlag dobbelt så stor som de vanlige pumpene på omlag 11 m3/h.

Nå må jeg lese meg opp på automatikken som genererer klor-tilsetningen. Den benytter saltet i vannet til å generere klor automatisk. Der tror jeg kanskje at det er selve elementet/elektrodene som vannet passerer som må renses/skiftes. Det får jeg ta en runde på neste gang.

Vannpumpen er ny og nivåbryter i den underjordiske vanntanken er skiftet. Skiftet også vannkranen ved pumpehuset som lakk. Ny blå slange er innkjøpt. Avgift og forsikring på scooter er ok ut dette året.

Gulvvifte
Nå den siste tiden har gulvviften begynte å lage lyd, noe som kan tyde på at ager må skiftes. Den har ikke vært benyttet så mye men kvaliteten er så ymse her nede.

Også vaffeljernet må skiftes ut, da det steker for ujevnt. Det ble også registrert at det er tomt for Gastromat.

Gastromat
Nå gjenstår å fylle opp telefonene før vi drar. Vi har AIS som er dårlig på Internett. DTAC derimot er gode på Internett og kan enkelt fylles opp der med kredittkort. Hjemmesiden til AIS ser ut som noen nye fremadstormende grafikere har fått anfall av ett eller annet slag. Nesten ubrukelig praktisk sett fra vårt ståsted.

Vaffeljern i aktivitet

Vaffeljern tror jeg at vi må ta med hjemmefra da det ikke finnes her nede.

Da takker vi av for denne gang.