tirsdag 30. juli 2013

Tirsdag 30. juli

I dag våknet vi av styrtregn. Det begynte egentlig i går kveld. Sa vi spiste frokost ble også bassengpumpen byttet etter at det ble konstatert jordfeil i elektromotor.
Rett etter 12 bestilte vi tuk-tuk og reiste til imigration-kontoret. Vi må forlenge Visaet med 2 dager. Vi har nå tatt passfoto og var klar for den store registreringen. Dessverre, viste det seg at "sekretæren" hadde valgt feil skjema, noe Politiet som sitter inne i selve huset oppdaget.
Skriverne i gang

Et nitidig skrivearbeid med innliming av bilder og kopier av passet var dermed bortkastet. Løsningen blir at vi oppsøker Imigration når vi kommer på flyplassen, noe som betyr avreise noe tidligere. Husk å sjekke at det står "Extend Visum" på formularet. Vi fikk opplyst at det kostet 500 baht pr døgn pr person.




Ikke Starbucks nei!
Ta en nærmere titt!

Et blikk til venstre viser en kafe med kjent logo. Det viser seg at dette er en helt ordinær restaurant strategisk plassert ved siden av Immigration. Det originale logoen har jeg tatt med for sammenlignings skyld!


Den originale

Plutselig ble det spurt om hva som må til for å få Thai-kjørelisens på bil og "motorbike". Begrepet scooter er ukjent og forvirrende. Jeg viste mitt norske sertifikat og da ble det plutselig enkelt og få Thai-kjørelisens! I morgen tidlig 09:00 må jeg møte alene på imigration. Da vil det stå en bil å vente som vil kjøre meg til Pranbury for å ordne det formelle. Det var ikke snakk om å kjøre opp igjen på nytt, noe dama var tydelig på! Imigration ønsket 800 baht og selve førerkortet koster 4000 baht. Dama som informerte og ordnet dette hadde en god venninne som hadde en norsk venn! Derfor gikk dette plutselig veldig fort!.

Dagen gikk bort i venting iallefall, nesten forgjeves. På hjem i igjen ringte dama fra Immigration og ønsket jeg skulle komme tilbake, det var noe med passet? Ikke enkelt når en sitter bak i en tuk-tuk i stor trafikk å gi kontra-beskjed. Vel fremme på Market Village hvor vi alle skulle gå av, ba jeg sjåføren om å kjøre meg hjem slik at jeg kunne scootre tilbake. På vei fra Market Village og retning hjem, ringte dama igjen: "No need, boss say ok".
Dette var ikke bra!

Slik går dagene, en må bare innrette seg etter systemet.
Prøving av klær



Da ble det å scootre til Market Village å møte de andre. Været har heldigvis etter hver blitt vesentlig bedre. Der fant jeg gjengen i full gang med å finne klær.

På Tesco fant jeg overgang fra 3-polt plugger til 2-polt for å passe i en stikkontakt uten jordforbindelse. Noe som i praksis kan gjøre apparatet spenningsførende ved innvendig feil!

Gjør de skade?
Sneglen nederst
På vei tilbake fra Yellow House i kveld, oppdaget vi nærmere 20 snegler i en omkrets på bare 2 m på fellesområdet. De var på plenen og på flisene. Jeg tok bilder av de som dere ser her. Er de skadelige for noen av plantene i sånne mengder?