mandag 9. juli 2018

Mandag 9. juli

I dag ble det en litt sein start og frokost alene. Inger hadde knø-meg-time og måtte stikke.. men det ble smoothie før ho dro! ;-)


1. Slik så det ut inne i veggen
2. Ny veggboks i jern
Prosjektet i dag var å få ut den gamle veggboksen og gjøre klart for en ny. En skikkelig drittjobb med meisel! Den veggboksen som var montert inne i veggen, var knapt synlig (1), helt opprustet. Det er forklaringen på at stikkontakten ikke var mulig å feste til veggen. Dimensjonen på lederne tilsier at det brukes 4 mm2 (4). Noe som er naturlig når vernstørrelsen er på 16, 20 eller 32 A. Akkurat denne kursen vet jeg ikke ennå. Det finner jeg ut når jeg slår ut en og en kurs.


3. Plastboks nederst
Veggboksen inne i veggen skulle ligne på den på bilde 2 hvor skruhullene er synlig øverst i boksen på hver kortside. Etter hvert kom jeg til at jeg vil sette inn en veggboks av plast (3) da det er stor sannsynlighet for at jernboksen vil ruste opp igjen. Betongen er hard og pussen faller fort av etter som det meisles inne i muren. Plasttypen er nemlig noe høyere, men litt kortere (3). Å meisle betong i selve muren ristet løs pussen som datt av i store biter (5) men hullet begynner å bli stort nok nå. Veggboksen må innenfor veggens overflate.

4. Minst 4 mm2
Kjørte en scootertur for å finne en tannlege til Inger. På vei tilbake for å hente Inger benyttet jeg muligheten til å kjøpe en ordentlig meisel. Det vil redde skrujernet. Deretter mer meisling. Hvordan boksen skal festes inne i murveggen, blir det å bruke mye silikonlignende greier.

5. Hullet har etter hvert blitt stort på utsiden!
6. En god kake en en kopp dårlig kaffi!
Etter en stund ble det en tur til Market Village, Tesco og AIS for å fylle på telefonen til Inger. Benyttet da muligheten for å besøke Marzipan for noe godt (6). Da vi kom hjem var klokken middag og vi dro rett til Yellow House for middag. Når vi var der testet vi hastigheten på et nett som er av fiber. Det ble testet med tre ulike mobiltelefoner og det var veldig nært 0, altså ingen Internett! Hvorfor? Jeg har testet tidligere til 30/40 Mbps. Deretter hjem og en sosial runde med oppvask.