lørdag 29. juli 2017

Lørdag 29. juli

Nå er det ferie slik at å forsove seg virker noe snålt å snakke om når en ikke har en bestemt tid en må være klar. Men vekkerklokken står på 09:00, i dag våknet vi 10:00. Det var greit det også. Dagen starter med en god frokost med smoothie og noe snålt i et snapsglass. Det er ikke alkohol i den.

1. Uteviften til Frank
Deretter ble det soling og avslapping. Jeg har bestemt meg for å finne ut hva som lager disse "knirke" lydene i den ene takviften ute på patioen, der vi spiser frokost. Jeg har allerede sjekket opphenget og fant ikke noe feil der. Må gjøre en nærmere sjekk nå. Da er gardintrappa til Frank god og ty til. Men nå var den i bruk av Lech for å komme seg ned til å kappe greiner på utsiden. Noe vi ga beskjed om. På min vei oppdaget jeg tilfeldigvis at noe foregår i den ene viften til Frank (1).

Etter en ny runde med gardintrappen til Frank, hvor jeg tok ned selve viften, oppdaget jeg at det var en løs skru som skal holde stang og feste stabilt sideveien. Etter at jeg festet den ble det stille og Frank har fått tilbake gardintrappa.

2. Panne med merking

Kjøpte en liten panne i går på Makro og i dag skulle jeg pirke av merkingen (2). Det er helt umulig! Det er benyttet en lim som ikke gir mulighet for å pirke av merkingene.Det eneste alternativet er å brenne det av. Det betyr også at der hvor lappene er vil det for alltid være merker av limet. Om alternativet er å pakke alt inn i plast er jeg ikke sikker på om det er noe bedre.

Hadde en prat med Tøsse som har kjøpt eiendommen rett over for Per. Han hadde vært her det meste av året, men vurderer å selge for eventuelt å leie.