tirsdag 16. juli 2013

Tirsdag 16. juli

I dag våknet vi av at det var noen som flyttet stoler og bord ute på patioen. Det var Noo, vår hushjelp som regelmessig gjør rent ute og inne. I dag sammen med sin mann, da går det raskere. Etter frokosten ble det å sjekke det elektriske anlegget igjen da vi ikke er i mål. Spenningen varierte hele tiden fra 140 - 230 V. Det kan tyde på flere jordfeil. Vi målte, vi koblet fra den ene lasten etter den andre på de ulike kursene uten at vi kom noe nærmere.
En modifisert sikring!

I selve pumpestarteren til pool-pumpen er det flere vern, blant andre styrestrømssikring som det er tatt bilde av her. Det er viktig å merke seg strengen som er loddet på! Dette er totalt forbudt da det kan bli overstrøm og mulighet for brannfarlig temperatur på ledere. Her er spenningskvaliteten veldig ustabil. Det gjør at vern ryker ut i ett i perioder. Om denne type løsning på sikringer som ryker kan forsvares er for meg fortsatt tvilsomt. Jeg diskuterte problemet med Toey om den varierende spenningen og at det er målt farlig spenning til jord. Noe som ikke kan tillates. Vi endte opp med at han skal gi meg et tilbud på jordfeilvern som bryter hovedkursen ved jordfeil større enn 30 mA.
Drivingrangen i bakgrunnen
Det var noe kaotisk
Det ble lunsj på Yellow House og deretter dro vi på driving-rangen. Det ble en god økt for alle involverte med til dels gode slag og treff. Vi måtte vente en god stund på tuk-tuken i et mylder av mennesker, scootere og biler. Da den endelig kom gikk det ikke lang tid før en slange på kjølesystemet ble blåst av! Det medførte ny venting på en ny tuk-tuk.
Vel hjemme igjen var det fortsatt problemer med elektrisiteten i huset. Nå var det ikke mulig å starte aircondition uten at spenningen forsvant under 140 V, noe som medførte at alt lys forsvant og aircondition nektet å starte! Nå var eneste håp at Toey kunne trylle frem en løsning. Toey kom og konstaterte at det var lite som kunne gjøres i huset, det meste var prøvd. Vi gikk derfor til skapet i gata hvor hovedbryter og kWh-målerne er plassert for alle i området. Da kunne vi konstatere at de husene med lys som var koblet til den samme fasen som vårt hus, ikke hadde tilsvarende problem. Da nevnte han at de har hatt tilsvarende problemstilling og da var det selve kWh-måleren som var årsaken til problemet. Tilfeldigvis hadde Toey en måler liggende, en "testmåler". Spenningen i området ble slått av og måler skiftet. Etter det var alt ok! Spenningen stabil på 230 V! Nå må det leses av på gammel måler og ny måler for riktig strømforbruk.
I morgen blir det Imperial Lake View sammen med Tom Tøsse. Det blir kjekt!