mandag 17. juli 2017

Mandag 17. juli

I dag etter atter en varm natt, er vi klar for frokost og en godt start på dagen. Med ny vifte på soverommet ble det mindre støy, og den blåste så mye at jeg i løpet av natten valgte å redusere fra full til halv effekt. Fikk følelsen av å blåse bort. I dag var jeg ikke svett men merket at den kanskje burde stått på fullt.

Å åpne døren til det nye kjøleskapet skapte et inntrykk av å kikke inn i en ballsal. Mye lys, med noen få produkter og stort! Men det var oversiktlig og lett å finne det en søker etter, til og med uten å bøye seg ned!

Nå skal jeg sjekke opp hvem som kan gjøre noe med Chloromatic elementet som må renses. Eventuelt byttes til en selvrensende type. Jeg tenker å slå av pumpa og ta ut elementet og reise ned til en av pool-shopene til sør for Hua Hin. Ikke lang fra Vanna nava vannpark. Da får jeg svar på hva jeg kan gjøre.

1. Klorcellen
Nå fikk jeg ikke løsnet selve ringen som holder cellen på plass. Den har ikke blitt rørt på over 10 år, og der sitter nok en gummipakning (1) som mest sannsynlig har festet seg til plastringen. Dette får jeg ta igjen neste år. Spenningene mellom de ulike elektrodene er (1): Mellom hvit og rød: 22 V. Mellom hvit og brun: 12 V og mellom rød og brun 32 V.

2. Standmessig poolboy
Klokken 13 kom poolboy sammen med sin sjef i ny pickup bil. De tjener bra med penger om en skal dømme etter kjøretøyet!

I dag kom det to karer fra Mitsubishi for å se på AC som feilet. Det viste seg at det var en liten gekko (3) som hadde forvillet seg inn på elektronikkortet og
3. Syndebukken!
kortsluttet elektronikken. Dermed må hele elektronikkortet skiftes. Dette er et problem som ikke løses ved å skifte elektronikkortet. De må finne en løsning som sperrer små dyr ute fra elektronikkortet. Det har visstnok Panasonic gjort ved å kapsle inne hele elektronikkortet.

Dette endte opp med at de tok med seg hele elektronikkdelen og lovte å tette den slik at gekko ikke kommer inn igjen. Jeg må uansett betale 6000 Baht for et nytt kort, forhåpentligvis bare denne ene gangen. En ny uke å vente før dette blir ordnet! Her er en artikkel fra 2015 som beskriver dette problemet opp i mot garantitid.

Spiste både lunsj og middag hjemme.

En scootertur opp til Toey på kvelden reddet bananer til morgen-smoothien.