torsdag 3. august 2017

Torsdag 3. august

Dette er nest siste dag for denne gang. Uansett, dagen begynner med en god frokost. I dag kom Noo innom klokken 10:00 for hente sine velfortjente penger!

Deretter en tur til Bluport for å kjøpe en reisekoffert til bursdagsbarnet som er 17 år i dag! Vel hjemme en tur til sveiseren, som syntes å være i ferd med å stenge.. før klokken 12. Prosjektet blir utsatt til februar neste år, sammen med kloromatikken. I dag tilsettes klor manuelt.

Jeg hadde en lengre prat med Toey og han ringte Mike Pool Service som fikset ventilene og skiftet sand på sandfilteret i februar 2017. Cloromatic er ikke billig og det vil koste omlag 36 000 Baht, ferdig installert. Det er et spansk firma som vil prøve seg på det Thailandske markedet. Merket er Kripsol og de gir 5 års garanti.

Siden det tar bare en til to dager å levere, vil jeg bestille dette i februar, det samme med lydisoleringen av poolpumpa. Når det gjelder hvor mange timer pumpen må gå i døgnet, gjorde jeg utregningene overfor Toey og jeg kom til at 4 timer i døgnet må være nok kjøretid om 2 ganger bassengets volum skal skiftes ut i løpet av en time pr. døgn. Denne pumpen er på 21,5 m3/h, som er det dobbelte av det som er vanlig. Da stiller vi inn 2 timer på morgenen og 2 timer på ettermiddagen. I dag kjøres det totalt 8 timer i døgnet.

1. Utsikt ned fra Skybar
Det ble middag på Sara Jane's Gardens Restaurant. Det er en koselig plass i ute i bakgården. Deretter det berømte nattmarkedet fullt av folk og lukt. Til slutt på toppen av Hilton hotel, i Skybar i 17 etasje med utsikt mot nord. Etter noen dyre drinker dro vi hjem igjen. Idun ble behørlig feiret!
2. Skybar mot nord